HÍREK

A BT a Román Kosárlabda Szövetség támogatója az #EUROBASKET2017 szimbólum felavatásán, Kolozsváron

Comunicat de presa2016-08-31

A Transilvania Bank a Román Kosárlabda Szövetség fő támogatójaként augusztus 31-én részt vett Kolozsváron a Kosárlabda Európa Bajnokság jelképének, az #EUROBASKET2017 bemutatásán. Ez egy óriási építmény, amelynek felavatása a jövő év augusztus 31-én induló Kosárlabda Európa Bajnokságra való felkészülés kezdetét jelentette. A felavatásra az EUROBASKET2017 négy szervező országában egyidejűleg került sor: Romániában, Törökországban, Finnországban és Izraelben.

Részletek:

• Az építmény 16 m hosszú és 2 m magas, és körülbelül 4 tonnát nyom;
  • A szimbólumnak otthont adó kolozsvári Eroilor sugárút így a kosárlabda kedvelőinek is fényképezkedési helyévé is vált; a FIBA Instagram oldala: http://www.fiba.com/eurobasket/2017/mosaic;
  • A kosárlabda a második legnépszerűbb sport Romániában;
  • Az EUROBASKET2017 2017. augusztus 31-én kezdődik és romániai színhelye Kolozsvár lesz; az elmúlt 30 évben ez az első alkalom, amikor Románia részt vesz az EUROBASKET-en, és ez lesz Románia történetének eddigi legrangosabb sporteseménye;
  • Romániában az EUROBASKET2017-re szóló jegyeket idén szeptember 29-től árusítják;
  • A sorsolást követően novemberben hirdetik ki, hogy kivel kerül Románia egy csoportba.

Horia Paun, a Román Kosárlabda Szövetség elnöke, így nyilatkozott:„Az EUROBASKET2017 nagyszerű lehetőség mind a román kosárlabda, mind Románia, de a általában a romániai sportélet számára is. Megtisztelőnek érezzük, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség bizalmának köszönhetően egy történelmi pillanat tanúi lehetünk, amikor a magas szintű kosárlabda ismét Romániába látogat. Megkezdődött a visszaszámlálás az EUROBASKET2017 indulásáig: 365 intenzív felkészülési nap elé nézünk, a Romániába érkező európai csapatokra várva”.

A bajnokságra való felkészülés megkezdésének jeléül a Román Kosárlabda Szövetség idén augusztusban felavatta a nemzeti válogatott csapatok hivatalos márkaidentitását, ami példátlan a román kosárlabda 85 éves történetében. Ennek megfelelően a férfi kosárlabda nemzeti válogatott a „Sasok”, míg a női válogatott az „Aquilák” becenevet kapta, és ez a játékosok mezén is megjelenik majd. A nemzeti válogatottak márkaidentitását egy himnusz egészíti ki, a GuessWho feat. DeMoga szerzeménye, a „Tot mai sus” (Egyre magasabbra), mely a nemzeti válogatottak minden mérkőzésén elhangzik majd.

HÍRKATEGÓRIÁK

A BT A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN