HÍREK

Transilvania Bank - egy erős, román márka, új ruhában

Comunicat de presa2016-09-15
Transilvania Bank - egy erős, román márka, új ruhában

• A BT Romániával azonosuló, modernitásra, hírnévre és energiára utaló új márkaidentitással rendelkezik
  • A bank cégjelzését átrajzoltuk, és színskáláját kibővítettük a sárga, vörös és kék színekkel
  • A bank megőrizte márkaidentitásában az eddig láthatóságot, előnyösséget és szimpátiát biztosító elemeket
  • A BT márka története 22 évvel ezelőtt indult útnak Kolozsváron, egy 13 tagú csapattal

A Transilvania Bank új márkaidentitással rendelkezik, mely a BT értékeit, azaz a Romániával való azonosulást, a modernitást, tiszteletet és energiát tükrözi. A bank történetének ez a második arculatváltása, a 2003-as után: a cégjelzést átrajzoltuk, míg a sárgával, vörössel és kékkel gazdagított színskála a Transilvania Bank új vizuális nyelvezetét jelképezi.

A bank megőrizte márkaidentitásában az eddig láthatóságot, előnyösséget és szimpátiát biztosító, ugyanakkor könnyen felismerhető elemeit: a pajzsot mint a cégjelzés grafikus elemét, a BT jellegzetes sárga színét, illetve a Férfitündért, mely a bank egységes kommunikációs eleme és a barátságos információközlés figurája. A Transilvania Bank továbbra is a vállalkozó emberek bankja marad: 3 induló vállalkozóból 1 a BT-t választja.

„A Transilvania Bank jelenleg az új fejlődési és érési szakaszát éli, és az új márkaarculat kiválóan tükrözi identitásunkat: román bank és helyi bajnok, amely tisztelettel, odaadással és új ötletekkel támogatja a román vállalkozói szellemet és valóra váló álmokat” - nyiltakozta Horia Ciorcila, a Transilvania Bank Igazgatótanácsának Elnöke.

Az arculatváltási terv egy román stratégiai és márkatervezési tanácsadó céggel, a Brandienttel közösen készült el. Az arculatváltásra több szakaszban került sor: átvizsgálás, a vizuális identitás átrajzolása, a márka- és kommunikációs stratégia meghatározása, illetve a bank, valamint a Transilvania Bank Pénzügyi cégcsoport szintjén jelenleg is folyamatban levő megvalósítási szakasz.

A Transilvania Bank márka története 22 évvel ezelőtt indult útnak Kolozsváron, egy 13 tagú csapattal. Jelenleg a BT Románia egyik legjelentősebb bankja, mely tevékenységét három üzleti kör köré szervezi: Corporate, KKV és Retail. A Transilvania Bank legfontosabb értéke az emberek: csapatának 7300-nál több tagja van, míg ügyfeleinek köre több mint 2,2 millió személyt számlál. Munkatársaink átlagéletkora 34 év, és kb. 1600-nak közülük a BT az első munkahelye.

A BT márkacsoport több mint 20 alárendelt márkát foglal magában: a Transilvania Bank Pénzügyi cégcsoport márkáit, különféle termék- és szolgáltatásmárkákat, alapítványokat, sportrendezvényeket, banki kávézót és banki vásárlási eseményeket. A Transilvania Bank 2016-ban a legjelentősebb 100 román márka közé tartozott, pontosabban a 22. helyet foglalta el, mely az előző évhez viszonyítva 20 helynyi javítást jelent. A rangsort jelen év szeptemberében a BIZ folyóirat közölte.

A BT felső vezetősége bízik abban, hogy a Transilvania Bank sokéves kiváló pénzügyi eredményei előkészítették a teljes Pénzügyi Csoport szintjén az újabb szemléletmódok és sikeres projektek bevezetését, az új vizuális arculat jegyében.

HÍRKATEGÓRIÁK

A BT A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN