De Ziua Romaniei, este si ziua Bancii Transilvania. Pentru ca suntem romani

2013-11-29

 

De ziua Romaniei - de ziua tuturor romanilor, a brandurilor romanesti si a tot ce tine de spiritul autohton - este si ziua Bancii Transilvania. Pentru ca BT este o banca romaneasca, Banca Oamenilor Intreprinzatori din Romania.

 

Pe certificatul nostru de nastere scrie, spre mandria noastra, Cluj-Napoca. Acum aproape 20 de ani, un grup de cativa oameni de afaceri – tot romani – au avut initiativa de a infiinta o banca. O idee cat se poate de indrazneata, mai ales pentru acele vremuri. Dar ei au stiut ca viitorul apartine celor care cred in frumusetea visului pe care il au. Ne-au botezat Banca Transilvania. A fost o lista lunga cu propuneri. Insa s-a dorit ceva cat mai autentic si expresiv. Si ce ar fi putut fi "mai romanesc" decat ... "Transilvania"?

 

Primii pasi i-am facut in Cluj. Apoi in Transilvania. Practic, cresterea noastra in Ardeal a fost un plan aspirational, indeplinit, spre bucuria tuturor. Apoi am ajuns in toata Romania. Cunoastem tara, asa cum multi si-ar dori: specificul locurilor, felul de a fi al oamenilor, dorintele lor, ambitiile lor. Pentru ca noi suntem romani.

 

Unde sunt oameni cu spirit antreprenorial este si Banca Transilvania. Unde este Banca Transilvania sunt si oameni cu spirit antreprenorial. In fiecare zi la BT se fac 1 milion de tranzactii, cu ajutorul colegilor nostri.  1,65 de milioane de clienti – din Romania – lucreaza cu noi. Ne-au ales din motive dintre cele mai diverse. Dar cel mai mult ne bucuram cand ne spun ca ne-au ales pentru ca suntem banca romaneasca, aproape de ei. Unii clienti si-au deschis la noi primul lor cont bancar. Unii au de la noi primul lor card. Pe altii i-am sustinut sa isi ia prima lor casa. Prima bursa studenteasca a venit, pentru unii, tot prin BT. Multe idei noi, de afaceri, au crescut impreuna cu noi. Primele aparaturi medicale si primele spitale din cateva zone din Romania noastra sunt proiecte BT. Pentru ca Banca Transilvania este parte a comunitatilor locale.

 

Multi spun de noi ca suntem rapizi. Nici nu ar putea fi altfel. Deciziile se iau centralizat, acasa, in Romania. Top managementul este format din romani. Romani avem si in echipa noastra: aproape 6.500 de suflete, din toate zonele tarii.

 

Nu ne-am oprit doar la domeniul bancar: aproape 20 de sub-branduri romanesti fac parte din familia noastra de branduri. Toate create si crescute de BT: "Grupul Financiar Transilvania", "Clujul Are Suflet", "Clubul Intreprinzatorului Roman", "Fundatia Transilvania", "Crosul BT". Iar lista ar putea continua.

 

Suntem mandri ca suntem un brand romanesc. Cand ne vedeti, intrati pe la noi!