Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania, la conferinta internationala “Globalization and the New Economies”

Comunicat de presa 2013-10-09

Omer Tetik a participat in 9 octombrie la conferinta internationala „Globalization and the New Economies”, care a avut loc in Cluj-Napoca, la Universitatea Babes-Bolyai, Aula Facultatii de Studii Europene, fiind moderatorul panelului „Banks and Globalization”. A fost prima sa participare, in calitate de director general al Bancii Transilvania, la un eveniment de asemenea anvergura, organizat in Cluj-Napoca. Peter Franklin, reprezentantul BERD in cadrul Consiliul de Administratie al BT, a sustinut de asemenea o prezentare in cadrul respectivului panel.

 

Conferinta, desfasurata in 8 si 9 octombrie, a fost organizata de Universitatea Babes-Bolyai si de Banca Transilvania, printre vorbitori fiind diplomati britanici de top, reprezentanti ai unor banci internationale, respectiv ai unor institutii si companii din Romania, precum: BNR, HP Romania, Universitatea Babes-Bolyai si BT.

 

Omer Tetik: „Globalizarea financiara are potentialul de a contribui la cresterea consumului, la alocarea de capital pentru piete mai indepartate si la diversificarea riscurilor. Cu toate acestea, fara abordare corecta, analiza regionala si doar prin utilizarea produselor si serviciilor standard si supra-reglementate, bancile si alte institutii financiare nu pot livra valoarea asteptata de public. Institutiile financiare internationale au datoria sa ofere cadre nu doar la nivel mondial, dar si regional si national, prin care accesibilitatea si eficienta serviciilor bancare sa fie cu un pas inainte”.

 

Subiectele abordate de conferinta sunt urmatoarele: provocarile lumii contemporane, standarde noi, impact, influente si piete internationale.