21 milioane EURO pentru micro-intreprinderile din Romania, prin acordul incheiat intre Fondul European de Investitii si Banca Transilvania, in baza programului Progress

Comunicat de presa 2013-11-07

Fondul European de Investitii si Banca Transilvania au incheiat un acord de garantare a creditelor, pentru sustinerea a peste 2.000 de micro-intreprinderi din Romania.

 

Acest parteneriat va facilita accesul micro-intreprinderilor la finantare, in special accesul tinerilor intreprinzatori din Romania care se confrunta cu dificultati la angajarea creditelor din surse traditionale de finantare.

 

Programul Progress este sustinut de Comisia Europeana si de Banca Europeana de Investitii si este gestionat de Fondul European de Investitii.

 

Per-Erik Eriksson, Coordonatorul echipei de Micro-finantare a declarat: "Suntem incantati de semnarea acestui acord de garantare cu Banca Transilvania din Romania, in baza programului Progress. Sunt convins ca aceasta finantare va fi in beneficiul micro-intreprinderilor si va contribui la cresterea economica si incluziunea sociala in Romania".

 

Aceasta tranzactie va permite Bancii Transilvania sa dezvolte activitatea de creditare a micro-intreprinderilor din Romania, continuand colaborarea cu FEI, care a inceput cu un contract de finantare semnat in anul 2012.

 

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: „Intrarea Bancii Transilvania in acest program de garantare este parte din strategia de diversificare a instrumentelor de sustinere a IMM-urilor locale. Am fost si suntem activi in acest domeniu, tocmai pentru ca sustinerea antreprenorilor este una dintre premisele revenirii economiei romanesti”.

 

Micro-intreprinderile care doresc sa aplice pentru un micro-credit in baza programului Progress, pot contacta direct sucursalele Bancii Transilvania din Romania.