Banca Transilvania a acordat IMM-urilor credite JEREMIE in valoare de 11 milioane euro, in acest an

Comunicat de presa 2014-10-20
Banca Transilvania a acordat IMM-urilor credite JEREMIE in valoare de 11 milioane euro, in acest an

BT a acordat in acest an IMM-urilor credite JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) in valoare de 11 milioane euro. Din aceasta suma, 9 milioane euro au avut ca destinatie investitiile, iar 2 milioane euro, capitalul de lucru si extinderea afacerilor.

 

Parteneriatul dintre BT si Fondul European de Investitii (FEI), in cadrul initiativei JEREMIE, a fost anuntat la inceputul acestui an. Dobanda si comisoanele reduse la jumatate in comparatie cu nivelul pietei, respectiv faptul ca sunt necesare garantii pentru doar 70% din valoarea imprumutului sunt principalele beneficii pe care clientii IMM ai Bancii Transilvania le au datorita acestui program.

 

Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania: “80% dintre imprumuturile JEREMIE acordate de Banca Transilvania au ca destinatie investitiile. Cel mai mult, clientii nostri IMM au luat credite pentru a-si extinde afacerea. Aderarea BT la acest program este inca un modalitate prin care incurajam antreprenorii locali”.

 

Detalii:

  • 230.000 euro este valoarea medie a creditelor acordate IMM-urilor de Banca Transilvania, in cadrul acestui program.
  • 45 de IMM-uri, clienti ai Bancii Transilvania, au beneficiat deja de imprumuturi JEREMIE.
  • Programul este destinat IMM-urilor cu pana la 250 de angajati, cu o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro sau celor care au active de pana la 43 milioane euro.
  • In Romania, programul JEREMIE este administrat de Fondul European de Investitii si este finantat prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.
  • Fondul European de Investitii este o institutie detinuta, in majoritate, de Banca Europeana de Investitii si de Comisia Europeana. Misiunea sa este de a sustine IMM-urile, prin facilitarea accesului acestora la finantare, prin intermediul institutiilor financiare bancare si nebancare specializate.