Banca Transilvania a primit aprobare pentru achizitionarea Volksbank Romania

Comunicat de presa 2015-03-17
Banca Transilvania a primit aprobare pentru achizitionarea Volksbank Romania

Banca Transilvania a primit aprobarile necesare din partea Bancii Nationale a Romaniei si a Consiliului Concurentei privind achizitionarea Volksbank Romania. Din aceasta etapa incepe derularea celorlalte proceduri specifice finalizarii tranzactiei.

 

BT estimeaza ca inchiderea tranzactiei dintre Banca Transilvania si Volksbank Romania va avea loc in prima jumatate a lunii aprilie a.c. Cu ocazia inchiderii tranzactiei, Banca Transilvania va anunta  detalii despre planul de conversie destinat clientilor care au imprumuturi in franci elvetieni la Volksbank Romania. 

 

Dupa inchiderea tranzactiei, BT va deveni actionar cu drepturi depline si tot atunci va incepe procesul de integrare a Volksbank Romania in structura Bancii Transilvania.

 

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: „Multumim Bancii Nationale a Romaniei si Consiliului Concurentei pentru increderea in capacitatea BT de a finaliza cu succes aceasta tranzactie in interesul clientilor, angajatilor si actionarilor celor doua banci. Datorita acestor aprobari facem un pas inainte privind cel mai ambitios proiect al Bancii Transilvania, achizitionarea Volksbank Romania”.

 

BT a anuntat, in 10 decembrie 2014, semnarea unui angajament ferm privind achizitionarea Volksbank Romania, ca parte din strategia sa de a aduce valoare adaugata prin achizitii de banci si portofolii. De atunci si pana la finalizarea tranzactiei cele doua banci functioneaza ca entitati bancare distincte, conform regulilor unei asemenea achizitii.