Banca Transilvania, cea mai buna banca din Romania, potrivit Euromoney

Comunicat de presa 2016-07-08
Banca Transilvania, cea mai buna banca din Romania, potrivit Euromoney

Banca Transilvania a primit premiul pentru „Cea mai buna banca din Romania” din partea Euromoney Magazine.

 

Potrivit Euromoney, banca a primit premiul ca urmare a cresterilor importante inregistrate de la inceputul crizei, un pas major fiind integrarea cu success a Volksbank Romania. BT a fost reprezentata in cadrul evenimentului de Sergiu Mircea, Director Marketing si Comunicare.

 

Clasamentul, realizat anual de prestigioasa revista britanica Euromoney, este intocmit pe baza rezultatelor din anul precedent, dar care ia in considerare si capacitatea institutiilor de a se adapta conditiilor pietei si nevoilor clientilor de pe acest segment.

 

Euromoney este o publicatie financiara axata pe domeniul bancar si pe cel al pietelor financiare, recompensand cele mai performante si cele mai bune institutii financiare din peste 100 de tari.

 

In anul 2015, Grupul Financiar Banca Transilvania a inregistrat o crestere organica de peste 10% in activitatea de creditare si de peste 19% privind atragerea de depozite, la care se adauga impactul pozitiv al fuziunii cu Volksbank Romania. 

 

La finalul anului 2015, activele BT erau cu 32,6% mai mari fata de 2014, fiind de 47.240 milioane lei, iar numarul de clienti a inregistrat o crestere cu 14%, la 2,15 milioane.