Banca Transilvania colaboreaza cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de Market Maker, pentru sustinerea lichiditatii actiunilor

Comunicat de presa 2021-09-07
Banca Transilvania colaboreaza cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de Market Maker, pentru sustinerea lichiditatii actiunilor

Banca Transilvania (BVB:TLV), una dintre cele mai lichide actiuni tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, beneficiaza din 7 septembrie a.c. de serviciile de Market Maker al Emitentului (MME) din partea Raiffeisen Centrobank.

Prin colaborarea cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de Market Maker, BT isi propune sa sustina in continuare lichiditatea actiunilor. Este primul Market Maker al Emitentului pentru actiunile bancii.

 

Declaratii:   

  • Mihaela Nadasan, Director General Adjunct, Institutii si Piete Financiare, Banca Transilvania: “Banca Transilvania, inclusiv ca emitent, a avut un rol decisiv la promovarea pietei de capital romanesti in categoria de piata emergenta. Participarea activa la dezvoltarea bursei din Bucuresti a fost si ramane focusul nostru, ca prima institutie financiara care si-a inscris actiunile la tranzactionare in Romania”.

  • Gunther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader for EMEA, Raiffeisen Centrobank: Suntem bucurosi sa includem Banca Transilvania - compania cu cea mai mare pondere in indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti - in portofoliul nostru de clienti si sa ii sustinem astfel povestea de succes. Ne propunem sa crestem lichiditatea pietei, precum si pe cea a actiunilor TLV”.

  • Adrian Tanase, Director General, Bursa de Valori Bucuresti: „Ne bucuram ca Banca Transilvania alege sa initieze o colaborare cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de Market Maker al Emitentului. BT demonstreaza inca o data importanta pe care o aloca pietei de capital si performantei actiunilor sale la bursa. Accesarea programului de Market Maker al Emitentului de catre cea mai tranzactionata companie la bursă, inclusa deja in indicii FTSE Russell de Emerging Market, va arata cu atat mai mult utilitatea acestui program pentru imbunatatirea lichiditatii unui emitent”.Banca Transilvania s-a listat la bursă în octombrie 1997. Acțiunile TLV sunt incluse in sase indici bursieri, BET, BET-TR, BET-XT-TR, BET-BK, BET-XT, BETPlus, ROTX. BT a contribuit la calificarea Romaniei la statutul de piata emergenta si este una dintre cele cinci companii prezente in indicii FTSE Russell.