Banca Transilvania finanteaza Scandia Food cu 22 de milioane de euro pentru investitii in optimizari tehnologice

Comunicat de presa 2013-11-26

Banca Transilvania acorda un credit de 22 de milioane de euro companiei Scandia Food, liderul pe piata conservelor pe baza de carne din Romania. Avand in vedere valoarea acestui imprumut, BT devine principalul partener financiar al companiei Scandia Food.

 

Scandia a apelat la aceasta solutie pentru a achita creditele existente si pentru a putea folosi noile oportunitati de pe piata conservelor pe baza de carne. Imprumutul, din care 60% este contractat in lei, va fi folosit atat pentru optimizarea capacitatilor tehnologice, cat si pentru asigurarea capitalului  pentru noi oportunitati de investitie in 2014.

 

Andrei Ursulescu, Director General Scandia Food, declara in legatura cu alegerea facuta de companie pentru aceasta refinantare:

"Intram intr-o noua etapa de dezvoltare a Scandia Food si ne bucuram  ca  Banca Transilvania este alaturi de noi, o companie romaneasca puternica, la fel cum este si Scandia. Sunt sigur ca vom reusi sa indeplinim impreuna obiectivele stabilite".

 

Ömer Tetik, Directorul General al Bancii Transilvania, afirma:

"Suntem onorati sa avem printre clientii nostri lideri de piata si branduri romanesti, asa cum este Scandia Food. Rapiditatea a fost unul dintre elementele care au dus la succesul acestui parteneriat. Acesta este unul dintre avantajele companiilor romanesti, in care decizia se ia repede, centralizat acasa". 

 

Cele doua companii au ajuns la un acord in privinta creditului de refinantare in doar 45 de zile de la inceputul demersului Scandia Food.