Banca Transilvania foloseste solutii Oracle pentru a sustine cresterea profitului, a veniturilor si a bazei de clienti

Comunicat de presa 2014-05-21

Banca Transilvania, una din cele mai mari institutii bancare din Romania, foloseste aplicatii Oracle pe sisteme integrate Oracle pentru tranzactii mai rapide, pentru o experienta mai buna in colaborarea cu clientii si pentru a-si reduce complexitatea sistemelor IT.

 

Pentru anuntarea rezultatelor BT obtinute dupa implementarea, in 2013, a noului sistem IT de core-banking, Oracle Flexcube, a fost organizata o conferinta de presa, in Bucuresti, la Hotelul Marriott. Din partea Bancii Transilvania au participat: Horia Ciorcila – Presedintele Consiliului de Administratie, Omer Tetik – Director General si Leontin Toderici – Director General Adjunct, Chief Operations Officer, iar din partea partenerului BT, Safra Catz – Presedinte Oracle Corporation si Sorin Mindrutescu – Country Leader, Oracle Romania.

 

Rezumat

· In cadrul unei initiative de business care are drept scop modernizarea si extinderea operatiunilor sale, Banca Transilvania si-a modificat sistemele IT folosind o combinatie de aplicatii Oracle pe sisteme integrate Oracle. In urma implementarii acestor solutii IT, Banca Transilvania poate sustine extinderea bazei de clienti, sa mareasca numarul de credite acordate si de depozite atrase, dar si sa isi mareasca profitul.

 

Detalii

· Intr-un proiect complex de transformare din punct de vedere IT, Banca Transilvania, una dintre cele mai mari trei banci din Romania, a implementat un nou sistem de core-banking, CRM, solutii de combatere a fraudei si a spalarii de bani, precum si alte platforme pentru a raspunde provocarilor industriei financiare actuale si pentru a-si consolida pozitia pe piata.

 

· In 2013, Banca Transilvania a implementat Oracle Flexcube, solutie Oracle modulara si integrata, conceputa pentru institutiile financiare. Proiectul a ajutat Banca Transilvania isi imbunatateasca experienta de relationare cu clientii, prin posibilitatea de a procesa tranzactii in timp real, 24/7, prin toate canalele electronice (Internet Banking, Mobile Banking, carduri etc.), in conditii imbunatatite de functionalitate, securitate, performanta si disponibilitate. Banca Transilvania este in masura sa optimizeze procesele specifice de sfarsit de zi, luna sau an, precum si sa creasca automatizarea si simplificarea acestora.

 

· Banca Transilvania implementeaza in prezent aplicatiile Oracle de Combatere a Spalarii de Bani si serviciile Oracle Anti-Frauda Finaciara.

 

· Banca Transilvania a decis de asemenea implementarea sistemului Oracle Siebel CRM pentru a identifica nevoile clientilor, pentru a reactiona mai repede la schimbarile pietei si pentru a oferi noi produse.

 

· Noile aplicatii ruleaza pe tehnologia de ultima generatie Oracle Exadata si Exalogic, pe sisteme pre-integrate Oracle care sustin performanta inalta si infrastructura de management.

 

Citate

· Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania, declara: „In atingerea tintelor ambitioase si pentru cresterea agresiva a Bancii Transilvania, Oracle ne-a asigurat – mai ales din 2013, de cand avem noul core-banking – platforma IT necesara. Am atras peste 100.000 de clienti noi, cota de piata in functie de active a crescut pana la aproape 9%, volumul creditelor a crescut cu 12%, iar depozitele, cu 14%. Printre prioritatile noastre ca banca se numara investitiile in IT, pentru a livra servicii rapide si sisteme avansate de securitate a tranzactiilor”.

 

· Sorin Mindrutescu, country leader Oracle Romania afirma: "Rularea aplicatiilor Oracle la cea mai inalta performanta Oracle ofera companiilor o infrastructura IT puternica, fiabila si rentabila, care conduce la cresterea afacerii. Sunt incantat sa vad acest exemplu de succes al unei implementari Oracle-on-Oracle, care ofera Bancii Transilvania un real avantaj competitiv in sectorul serviciilor financiare."

 

 

 

Cateva dintre articolele aparute in presa, cu acest subiect: