Banca Transilvania, in Top Social Brands Romania

2013-06-21

Banca Transilvania este in topul celor mai active branduri in social media, pe pozitia 26, clasament publicat de revista BIZ. Top Social Brands reuneste 50 de branduri care, in perioada februarie 2012 – februarie 2013, au integrat in mixul de comunicare strategii si mijloace de comunicare in social media. Au fost luate in considerare sase clasamente preliminare, si anume: topul revistei BIZ, voturile unui grup de specialisti online, topul mentiunilor pe ZeList, topul Facebook Monitor, topul Facebrands Pro si topul mentiunilor MediaIQ.

 

Printre principalele puncte forte ale Bancii Transilvania in social media, in perioada analizata pentru clasarea in acest top, sunt urmatoarele:  Facebook: cea mai mare comunitate de fani dintre bancile din Romania (in prezent, aproape 250.000); campanii dedicate, reclame, aplicatii;  Pinterest – prima banca din Romania cu profil in acest social media;  prima banca din Romania care foloseste imagini interactive in social media;  prima banca din Romania care comunica inclusiv prin intermediul infograficelor etc.

 

Social media face parte din strategia de comunicare integrata a bancii. BT este prezenta pe Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google+ si Wikipedia.

Intregul clasament poate fi urmarit aici.