Banca Transilvania, premiata pentru „Performante deosebite in online banking”

2014-04-30

Banca Transilvania a primit, in cadrul Galei Online Banking, organizata de Finmedia, in Bucuresti, in 29 aprilie a.c., premiul  pentru „Performante deosebite in online banking”. BT a fost reprezentata de Marius Flore, Director Canale Electronice/ E-Delivery Channels.

 

Titlul a fost obtinut pentru urmatoarele performante inregistrate de banca, in domeniul online banking: cea mai mare rata de crestere a numarului total de clienti BT24, cea mai mare crestere a numarului de clienti persoane fizice, cel mai mare numar mediu/trimestru de clienti activi companii, respectiv cea mai mare rata de crestere a numarului mediu de clienti activi.

 

BT & Online banking, cateva cifre:

  • BT, 13% cota de piata (aprox. 425.000 de clienti), locul 5
  • BT, 7,24 mld de tranzactii în 2013, locul 3 in piata romaneasca dupa volumul de tranzactii derulate prin platforma de internet banking BT24
  • 54% media de clienti activi pe online banking BT, peste media pietei (care este in jur de 32%)
  • BT Mobile Banking, aproape 70.000 de clienti, locul 3 in piata de profil

 

Functionalitatile noi introduse de banca, in 2013, serviciului BT24 Internet Banking si Mobile Banking sunt urmatoarele:

  • iTransfer: este o alternativa la plata online cu cardul sau la cash on delivery. Solutia ofera clientrilor utilizatori de BT24, care achizitioneaza produse din magazinele online, sa platească direct prin Internet Banking BT;
  • BT24 Facturi: o varianta simplificata de Internet Banking, disponibila gratuit, care permite atat efectuarea de plati la utilitati, cat si vizualizarea online a contului bancar. Poate fi achitionat online de catre client, de pe siteul bancii, fara sa mai fie nevoie deplasarea la banca.
  • Plati prin email / SMS: au aceleasi caracteristici funcţionale ca in cazul Facebook Payments, insa este necesara, pentru trimiterea de bani, mentionarea in BT24 a email-ului sau a numarului de telefon al destinatarului.
  • Western Union pe Mobile Banking, prin BT24: premiera nationala;
  • Facebook Payments: premiera nationala care consta in introducerea in cadrul BT24 Internet Banking a optiunii de plati prin Facebook. Folosind acest serviciu, clientul BT24 nu mai este nevoit sa introduca datele beneficiarului, ci acesta este selectat din lista de prieteni de pe Facebook. Transferul de bani se proceseaza doar in momentul confirmarii datelor de plata de catre destinatar, iar platitorul si beneficiarul primesc confirmarea de procesare a platii.