Stiri

Banca Transilvania primeste finantare de 75 de milioane euro de la Banca Europeana de Investitii

Comunicat de presa2015-12-22
Banca Transilvania primeste finantare de 75 de milioane euro de la Banca Europeana de Investitii

Banca Transilvania (BT) primeste un imprumut de 75 de milioane euro din partea Bancii Europene de Investitii (BEI) pentru finantarea proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii si infrastructurii promovate de IMM-uri, societati cu capitalizare bursiera medie si institutii publice din Romania.

 

Pentru BT este a doua transa dintr-un imprumut de 150 de milioane euro. Prima transa, primita de Banca Transilvania in luna octombrie 2014, a fost alocata cu succes cresterii accesului IMM-urilor, societatilor cu capitalizare bursiera medie si entitatilor publice.

 

Prin parteneriatul lor, Banca Europeana de Investitii si Banca Transilvania sprijina revigorarea economiei romanesti, incurajand societatile romanesti sa demareze investitii, sa ia in considerare posibilitatile de dezvoltare a activitatilor lor si sa creeze noi locuri de munca bazandu-se pe finantare flexibila pe termen lung.

 

Imprumutul este conceput astfel incat sa sprijine angajarea tinerilor, o prioritate fundamentala a Bancii Europene de Investitii, in cadrul programului BEI ”Competente si locuri de munca – Investitii pentru tineret”.

 

Combaterea somajului in randul tinerilor este o prioritate pentru Romania. BEI, in colaborare cu Banca Transilvania, ofera stimulente suplimentare companiilor beneficiare care angajeaza tineri, asigurand oportunitati de training sau posibilitati de cooperare cu diverse colegii, scoli sau universitati, in vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor.

Categorii stiri

 

BT in Social Media

Contact pentru presa

0264 308028
*8028
(din retelele Telekom, Vodafone si Orange)