Banca Transilvania saluta Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind achitarea in cazul de manipulare a pietei de capital

Comunicat de presa 2014-07-02

Banca Transilvania saluta hotararea definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, pronuntata astazi, 2 iulie, prin care s-a dispus achitarea dlui Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie, privind presupuse actiuni legate de manipularea pietei de capital. Este a treia instanta care sustine, prin achitare, nevinovatia Presedintelui CA.

 

Horia Ciorcila a avut si are un rol esential in succesul Bancii Transilvania. Este in banking de 20 de ani, fiind unul dintre fondatorii BT. Indeplineste functia de Presedinte al Consiliului de Administratie de 12 ani. Sub coordonarea sa, Banca Transilvania a devenit, de-a lungul timpului, cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc, o banca de top 3 in sistemul bancar din Romania, cu o cota de piata de aproape 9%, dar si cu o retea nationala, 1,78 milioane de clienti si peste 6.000 de angajati.

 

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor 2014, dl Horia Ciorcila a primit al patrulea mandat pentru functia de Presedinte al Consiliului de Administratie, pentru perioada 2014 - 2018.