Banca Transilvania se implica in gestionarea creditelor in franci elvetieni de la Volksbank Romania

Comunicat de presa 2015-01-29
Banca Transilvania se implica in gestionarea creditelor in franci elvetieni de la Volksbank Romania

Banca Transilvania a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru a se putea implica in gestionarea creditelor in franci elvetieni de la Volksbank Romania. Derogarea de la legile concurentei a fost acordata ca urmare a demersului juridic al BT, pentru a prezenta mai repede solutii in acest sens.

 

Oferirea unui plan viabil de conversie a imprumuturilor in franci elvetieni este considerat de Banca Transilvania un act de responsabilitate sociala din partea sa, chiar daca prezentarea unor solutii in acest sens nu reprezinta o obligatie contractuala intre BT si Volksbank Romania.

 

Detalii:

  • Datorita derogarii Consiliului Concurentei, Banca Transilvania va putea propune mai repede  alternative pentru clienti, si anume la inchiderea tranzactiei, in aproximativ 3 luni.
  • BT a facut acest demers juridic pentru a avea astfel acces la date noi si pentru a cunoaste mai bine situatia clientilor Volksbank Romania cu credite in franci elvetieni.
  • Banca Transilvania va pregati o serie de solutii in favoarea clientilor Volksbank Romania, ceea ce presupune cunoasterea aprofundata a portofoliului in franci elvetieni a bancii respective, precum si consultarea cu BNR, Ministerul Finantelor Publice si, dupa caz, cu foruri legislative.
  • BT a semnat, in decembrie 2014, un angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunile Volksbank Romania. Pana la inchiderea tranzactiei, etapele sunt urmatoarele: notificarea finala pentru obtinerea aprobarii concentrarii economice; obtinera aprobarii BNR; majorare de capital la Volksbank Romania. Strategia BT va putea fi implementata doar la inchiderea trazactiei dintre Banca Transilvania si Volksbank Romania.
  • In prezent, Banca Transilvania este cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc si se afla pe pozitia a treia in topul bancilor din Romania, cu o cota de piata in functie de active de 9,7%.

 

Ömer Tetik, director general, Banca Transilvania:

“Salutam decizia Consiliului Concurentei de a ne acorda mai repede accesul la datele clientilor Volksbank Romania.Dorim sa ajutam clientii Volksbank Romania care s-au imprumutat in franci. Practic, vrem sa replicam bunele practici ale Bancii Transilvania in relatia cu acesti noi clienti”.