BT acorda IMM-urilor credite cu dobanda redusa, in cadrul programului JEREMIE

Comunicat de presa 2015-06-26
BT acorda IMM-urilor credite cu dobanda redusa,  in cadrul programului JEREMIE

● Banca Transilvania beneficiaza de o suplimentare de 13 mil. euro a fondurilor JEREMIE ●

 

Banca Transilvania beneficiaza din partea Fondului European de Investitii (FEI) de o suplimentare de 13 milioane de euro in cadrul programului JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), ca urmare a acordului dintre cele doua parti. IMM-urile beneficiaza astfel prin BT de       finantari suplimentare in valoare totala de 26 milioane euro, destinate investitiilor si capitalului de lucru, cu urmatoarele avantaje pentru clienti: dobanda si comisioane reduse la jumatate fata de nivelul pietei, respectiv cerinta de a avea garantii pentru doar 70% din valoarea imprumutului.

 

Programul este destinat IMM-urilor cu pana la 250 de angajati, cu o cifra de afaceri de pana la 50 milioane euro sau celor care au active de pana la 43 milioane euro.

 

Rezultate Banca Transilvania & Creditele JEREMIE, 2014: suma a fost folosita integral de BT 

 

Banca Transilvania a beneficiat anul trecut de 15 milioane euro in cadrul initiativei JEREMIE, BT dubland fondurile puse la dispozitia intreprinzatorilor eligiblili. Programul s-a bucurat de succes, suma fiind folosita integral, prin acordarea de credite in valoare de 30 milioane euro. Aproape 80% din aceasta suma a fost destinata proiectelor de investitii, iar aproximativ 20%, capitalului de lucru si extinderii afacerilor. Aproape 200 de IMM-uri, clienti ai Bancii Transilvania, au beneficiat pana acum de imprumuturi JEREMIE. Valoarea medie a creditelor acordate de BT intreprinderilor mici si mijlocii este de aproximativ 170.000 euro.

 

Fondul European de Investitii este o institutie detinuta in majoritate de Banca Europeana de Investitii si de Comisia Europeana. Misiunea sa este de a sustine IMM-urile, prin facilitarea accesului acestora la finantare prin intermediul institutiilor financiare bancare si nebancare specializate. Initiativa JEREMIE este administrata de Fondul European de Investitii si finantata prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, cofinantat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.