0%

BT Capital Partners a intermediat un plasament privat de actiuni prin care Laptaria cu Caimac atrage 4 milioane de euro

27 aprilie 2021 Timp de citire 6:00 minute

Agroserv Mariuta SA, compania care detine brandul Laptaria cu Caimac, a incheiat cu succes plasamentul privat de actiuni prin care a atras 19,4 milioane de lei, echivalentul a 4 milioane de euro. Actiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti, aceasta fiind cea mai mare oferta de actiuni realizata pana acum pe aceasta piata.

Operatiunea a fost intermediata de BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, in calitate de Intermediar si Consultant Autorizat. Agroserv Mariuta a fost asistata in acest proces de listare de Schoenherr, una dintre firmele internationale de avocatura  cu activitate in Romania din 1996, oferind consultanta in domenii precum servicii financiare, energie, constructii, retail si IT&C.

In cadrul plasamentului privat cu o valoare totala de 19,4 milioane lei, compania a oferit spre vanzare 431.020 de actiuni emise prin majorare de capital social (24,9% din total actiuni), la un pret de 45 de lei/actiune, oferta fiind adresata unui numar de pana la 150 de investitori. Plasamentul a fost suprasubscris de 3,6 ori, in total fiind inregistrate subscrieri de aproximativ 70 milioane de lei, in conditiile in care subscrierea maxima pe investitor a fost limitata la 1 milion de lei. In urma incheierii cu succes a plasamentului, evaluarea companiei se situeaza la aproximativ 16 milioane euro.

Laptaria cu Caimac este primul business cu activitate in domeniul lactatelor care urmeaza sa se listeze pe piata AeRO a BVB, dupa ce in noiembrie 2020 a listat o emisiune de obligatiuni de 3 milioane de euro, cu o dobanda de 5.25% si scadenta in 2025.

Adrian Cocan, Manager de proiect al Laptariei cu Caimac, afirma: „Compania a revenit in atentia investitorilor prin acest plasament privat de actiuni si ne-am bucurat de interesul in crestere al acestora. Totul a mers foarte bine, oferta a fost suprasubscrisa si suntem foarte multumiti ca planurile noastre pentru viitor au fost primite cu entuziasm. Este un al doilea pas major pentru noi, dupa listarea de obligatiuni in iarna.”

„Povestea Laptariei cu Caimac pe BVB continua si ne bucuram ca avem oportunitatea sa le fim alaturi pe acest drum. Daca in noiembrie lansam o emisiune de obligatiuni, acum a venit randul actiunilor, iar succesul plasamentului privat, care este cel mai mare de pana acum pe piata de actiuni a sistemului multilateral de tranzactionare - SMT, ne arata ca apetitul investitorilor este foarte ridicat atunci cand vine vorba de investitii in afaceri locale de calitate”, declara Daniela Secara, director general, BT Capital Partners.

Urmatorul pas este pregatirea documentelor necesare pentru admiterea actiunilor la tranzactionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucuresti. Laptaria cu Caimac isi propune ca prima zi de tranzactionare sa aiba loc in termen de o luna, sub simbolul MILK.

„In urma cu aproape doi ani, in cadrul Galei Made in Romania, Laptaria cu Caimac era premiata de BVB si intra in Liga BVB, primind cele mai multe voturi in etapa de Vot Public. Tot atunci, compania anunta intentia listarii la BVB. De atunci, compania a atras 7 milioane de euro, prin emisiunea de obligatiuni si cea de actiuni, ceea ce dovedeste ca investitorii au incredere in planurile de dezvoltare ale companiei asa cum clientii au incredere in produsele Laptaria cu Caimac. Cel mai probabil, multi dintre cei care au investit in obligatiunile si actiunile Laptaria cu Caimac au devenit deja si clienti, daca nu erau deja. Felicitam intreaga echipa Laptaria cu Caimac si BT Capital Partners pentru acest parteneriat care a asigurat succesul celor doua runde de finantare”,a afirmat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Fondurile obtinute din listarea actiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii, si anume, construirea unei statii de spalare sticle si borcane, sisteme de utilitati si depozitare ambalaje in diverse stadii.

„Am crescut continuu de la lansarea fabricii, am ajuns astazi la un numar de 15 produse pe raft, iar cifrele lunare ale ambalajelor puse in piata devin extrem de importante. Construim sectia de unt si branza si marim capacitatile de productie a acidofilelor. Economiile aparute in urma reutilizarii ambalajelor vor fi foarte importante pentru profitabilitatea companiei, pentru capacitatea viitoare de a sustine dezvoltarea. Ne dorim realizarea unui sistem national de recuperare si refolosire ambalaje, destinat consumatorilor. Cea mai costisitoare componenta este statia de spalare sticle si borcane, care consta intr-o hala cu mai multe sectoare de depozite, dar si o camera curata, destinata robotilor si utilajelor care vor realiza spalarea si dezinfectarea ambalajelor. Impactul asupra mediului va fi unul major si acest proiect vine in completarea multor altora deja realizate, ce au implicat procese modificate pentru a reduce consumurile de apa, energie, dar si emisii de carbon. Continuam pe drumul ambitios asumat, acela de a deveni o companie carbon neutral pana in 2030.” a declarat Adrian Cocan, Manager de proiect al Laptariei cu Caimac.

Agroserv Mariuta SA a fost infiintata in anul 1994 si pana in 2018 a avut exclusiv activitati agricole, cultura mare (grau, orz, rapita, triticale, porumb, lucerna si altele, pe o suprafata de 3000 ha) si ferma de vaci de lapte (cu peste 2700 animale). Incepand cu anul 2018 a pus in functiune o fabrica moderna de lactate si a lansat brandul Laptaria cu Caimac, un brand care a inregistrat o crestere rapida in preferintele consumatorilor datorita produselor de inalta calitate.

_ _ _

 

Laptaria cu Caimac are propria ferma si foloseste cele mai noi mijloace de a produce lactate de calitate, naturale, sigure, nutritive si fara adaosuri inutile. Fabrica de procesare de ultima generatie, in care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnica de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatura mai joasa decat media obisnuita, pentru a pastra gustul adevarat al laptelui de la vaca si o parte cat mai mare din substantele nutritive. Mai multe informatii despre Laptaria cu Caimac si produsele brandului gasiti la www.laptariacucaimac.ro sau pe pagina de Facebook/Instagram Laptaria cu Caimac.

BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Bancii Transilvania, este membru exclusiv in Romania al Oaklins, cea mai importanta alianta internationala de specialisti in fuziuni si achizitii  si cel mai mare broker de retail din piata de capital din Romania. BT Capital Partners ofera servicii de asistenta pentru atragerea de investitori prin piata de capital, servicii de brokeraj, consultanta pentru fuziuni si achizitii, structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piata si consultanta pentru management strategic.

 

Contact pentru presă

comunicare@btrl.ro

Alte articole

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.