0%

BT Capital Partners intermediaza plasamentul privat de obligatiuni prin care Bit Soft atrage 1,5 milioane de euro

11 august 2021 Timp de citire 4:00 minute

Bit Soft, compania care dezvolta si distribuie solutii end-to-end integrate pentru industria ospitalitatii, a incheiat cu succes plasamentul privat de obligatiuni prin care a atras 1,5 milioane euro, cu scadenta in 2025 la o dobanda de 5,5%. Obligatiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) de la Bursa de Valori Bucuresti. Operatiunea a fost intermediata de BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, in calitate de Intermediar si Consultant Autorizat.

In cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vanzare 15.000 de obligatiuni negarantate si neconvertibile in actiuni, cu o valoare nominala totala de 1,5 milioane euro, oferta fiind adresata unui numar de pana la 150 investitori si investitorilor calificati. Plasamentul a fost inchis anticipat, fiind inregistrate subscrieri totale de 2,6 milioane euro la o dobanda de 5,5%, reprezentand unul din cele mai mici costuri de finantare obtinute la oferte de obligatiuni similare. La plasament au subscris peste 90 de investitori, atat persoane fizice, cat si juridice.

“Inchiderea cu succes a plasamentului privat de obligatiuni reprezinta un prim pas important pe piata de capital pentru Bit Soft, oferind companiei fondurile necesare atat pentru accelerarea expansiunii internationale, cat si pentru sustinerea eforturilor de dezvoltare a solutiilor proprii, care s-au dovedit a fi un ajutor important in etapa de reinventare prin digitalizare a restaurantelor, trend declansat de pandemie. Ne bucuram ca am avut ocazia sa fim alaturi de Bit Soft in acest proiect si le multumim pentru increderea acordata”, declara  Daniela Secara, Director General, BT Capital Partners.

Parteneriatul strategic cu BT Capital Partners este inceputul unei noi etape pentru compania Bit Soft. Ne pregatim de extinderea in noi piete, iar infuzia de capital adusa prin intermediul emisiunii de obligatiuni ne asigura fundamentul necesar pentru indeplinirea cu succes a strategiei pe termen mediu si lung. Suntem onorati sa colaboram cu BT Capital Partners si suntem convinsi ca va fi un parteneriat benefic”, afirma Bogdan Stanciu, Director General si fondator Bit Soft.

Urmatorul pas este pregatirea documentelor necesare pentru admiterea obligatiunilor la tranzactionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucuresti. Bit Soft isi propune ca prima zi de tranzactionare sa aiba loc in decurs de o luna, iar simbolul este BIT25E.

Fondurile obtinute din listarea obligatiunilor vor fi folosite pentru finantarea strategiei de dezvoltare accelerata a emitentului, in speta achizitia unui grup de companii care desfasoara o activitate similara cu cea a emitentului in Franta si Maroc.

Cu o experienta de peste 27 de ani in industria ospitalitatii, Bit Soft dezvolta si distribuie solutii end-to-end integrate pentru hoteluri, restaurante si centre spa & wellness, fiind prezenta in 3 piete din regiunea Europei Centrale si de Est, si anume: Romania, Bulgaria si Ungaria. Pentru industria hoteliera, Bit Soft distribuie si implementeaza solutii software dezvoltate de catre Oracle si Protel, doi dintre cei mai importanti dezvoltatori de software-uri hoteliere din lume. Pentru restaurante si cafenele, compania ofera atat solutii ce apartin de Oracle, cat si propriile solutii dezvoltate intern, iar pentru centrele spa&wellness, compania ofera un software dezvoltat de TAC, o companie din Austria specializata pe industria de spa&wellness, destinat rezervarilor si gestionarii clientilor.

In ultimii ani, BT Capital Partners  a asistat o serie de companii antreprenoriale de renume in drumul lor catre piata de capital: Clinicile Dentare Dr. Leahu (obligatiuni, 10 milioane lei, 2019), Vivre Deco (obligatiuni, 3,5 milioane euro, 2020), Laptaria cu Caimac (obligatiuni, 3 milioane euro, 2020 si actiuni, 19,4 milioane lei, 2021), Simtel Team (actiuni, 13,7 milioane lei, 2021), SelfPay (obligatiuni, 3 milioane euro, 2021), iar cel mai recent, Bit Soft.

 

Bit Soft este principalul furnizor de software pentru industria ospitalitatii din Romania. Fondata in 1994 de catre Bogdan Stanciu, compania isi propune sa ajute afacerile din domeniul HoReCa atat cu produse software complete cat si cu expertiza acumulata in cei peste 27 de ani de activitate. Prezenta in Romania, Bulgaria si Ungaria, compania Bit Soft deserveste 1.100 de restaurante si 570 de hoteluri. Printre clienti se pot aminti City Grill, KFC Romania, Pizza Hut, Burger King Ungaria pe partea de restaurant si Accor Hotels, JW Marriott, Ana Hotels, Continental Hotels pe partea de hotel. www.bit-soft.ro

 

BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Bancii Transilvania, este membru exclusiv in Romania al Oaklins, cea mai importanta alianta internationala de specialisti in fuziuni si achizitii  si cel mai mare broker de retail din piata de capital din Romania. BT Capital Partners ofera servicii de asistenta pentru atragerea de investitori prin piata de capital, servicii de brokeraj, consultanta pentru fuziuni si achizitii, structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piata si consultanta pentru management strategic. www.btcapitalpartners.ro

 

Contact pentru presă

comunicare@btrl.ro

Alte articole

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.