Stiri

BT, la conferinta ZF Mobilio: „Plata nu mai e legata de card, asa cum ne-am obisnuit, ci de o paleta de solutii”

2019-04-25
BT, la conferinta ZF Mobilio: „Plata nu mai e legata de card, asa cum ne-am obisnuit, ci de o paleta de solutii”

Banca Transilvania a fost reprezentata de Oana Ilas, director executiv dezvoltare si management al produselor retail la conferinta ZF Mobilio, organizata in Bucuresti, in 23 aprilie a.c.

Evenimentul a adus in prim-plan subiecte despre gradul de adoptie a solutiilor digitale mobile in mediul de business si in cel public, precum si despre oportunitatile platilor cu telefoul mobil ori folosind alte solutii.

 

 

Mesajele BT au fost urmatoarele:

  • „Odata cu contactless-ul s-a deschis o fereastra extraordinara de oportunitate pentru solutii complementare”.
  • „Plata nu mai este legata de cardul de plastic, ci de o paleta de solutii. La BT nu avem doar o aplicatie de mobile wallet: clientii nostri au o paleta completa de accesorii de plata. Am lasat la atitudinea acestora sa foloseasca acele instrumente care sle sunt convenabile. Este important pentru client sa gaseasca oportunitatea sa platească foarte simplu.
  • BT Pay are aproape 220.000 de utilizatori. Avem cresteri foarte consistente privind numarul de tranzactii, de peste 30-40% de la o luna la alta. Succesul a fost peste asteptari, ceea ce ne incurajeaza sa facem in continuare investitii in wallet.
  • In urmatorii ani, probabil in cadrul BT, poate chiar si jumatate dintre clienti vor folosi telefonul pentru plati.

Focusul pe digital si tehnologie este o prioritate pentru Banca Transilvania. Investitiile au efecte vizibile in business, si anume:

  • In fiecare secunda au loc 8 tranzactii cu cardurile BT. Aproape 61 de milioane de tranzacTii au fost efectuate In primul trimestru al acestui an cu cardurile BT.
  • Numarul de utilizatori BT24 Internet Banking a depasit 1,18 milioane, +20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar cel de Mobile Banking este de 634.000, +55%.
  • Din cele aproape 1.600 de ATM-uri BT, aproape 370 sunt bancomate multifunctionale BT Express Plus, care permit operatuni self-banking, precum depuneri de numerar sau schimb valutar non-stop. In primele trei luni ale acestui an, numarul depunerilor de numerar prin BT Express Plus a depasit 1.300.000, ceea ce inseamna aproape 450.000 depuneri de numerar/luna.
  • Banca Translvania a lansat, in martie a.c., platforma BT Open Banking (BT Api Store)care permite fintech-urilor si altor companii de tehnologie sa testeze integrarea cu BT, pentru a prezenta servicii ale bancii.
  • BT a devenit, in aprilie a.c., unul dintre pionierii Platilor Instant in Romania, serviciu care asigura non-stop transferul banilor (lei) in mai putin de 10 secunde intre bancile care adera la acest sistem.

Categorii stiri

 

BT in Social Media

Contact pentru presa

0264 308028
*8028
(din retelele Telekom, Vodafone si Orange)