BT Leasing finanteaza proiecte de eficienta energetica si energie regenerabila destinate IMM-urilor

Comunicat de presa 2015-04-22
BT Leasing finanteaza proiecte de eficienta energetica si energie regenerabila destinate IMM-urilor

● BTL, prima companie de leasing din Romania inclusa in Programul RoSEFF ●

 

● Acces la grant UE intre 10% si 15% din valoarea finantarii ●

 

BT Leasing, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, sustine proiecte de eficienta energetica si energie regenerabila destinate IMM-urilor, printr-o linie de finantare dezvoltata de Uniunea Europeana si de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Facilitatea face parte din Programul RoSEFF (Facilitatea de Finantare pentru Energie Durabila), destinat IMM-urilor din tara, pentru folosirea mai eficienta a energiei. BT Leasing este prima companie de profil din Romania inclusa in acest program.

 

Clientii care primesc aceste finantari beneficiaza, de asemenea, de urmatoarele: consultanta tehnica si financiara gratuita, acordare rapida si un grant UE intre 10 si 15% din valoarea finantarii, in functie de parametrii proiectului. Grant-ul aduce IMM-urilor o reducere semnificativa a cheltuielilor operationale.

 

Titus Nicoara, Director General al BT Leasing, declara: „Datorita beneficiilor pe care le aduce in contextul economic actual, este o solutie foarte buna de finantare pentru clientii nostri. Cunoastem provocarile cu care se confrunta antreprenorii locali si consideram ca este o  oportunitate de reducere a cheltuielilor si de crestere a competitivitatii, iar grant-ul UE, de pana la 15% din finantarea accesata, este un stimulent important”.

 

BT Leasing sprijina astfel investitiile clientilor IMM in domenii precum: agricultura, prelucrarea metalelor, injectia maselor plastice, prelucrarea lemnului, industria tipografica, sectorul hotelier si agro-alimentar.