BT ofera clientilor afectati de actualul context posibilitatea sa isi amane pana la 3 rate la creditele pentru persoane fizice

INFO-COVID 2020-03-17
BT ofera clientilor afectati de actualul context posibilitatea sa isi amane pana la 3 rate la creditele pentru persoane fizice


Banca Transilvania este si ramane alaturi de clientii sai, asa incat anunta posibilitatea amanarii pana la 3 rate pentru creditele persoanelor fizice afectate de aceasta perioada.

Clientii care au dificultati temporare la plata ratelor - fie de natura medicala, carantina, izolare, fie din cauza situatiei economico-financiare conjuncturale - sunt indrumati sa contacteze BT pentru identificarea solutiei potrivite. Facilitatile se aplica la solicitarea clientilor afectati de actualul context, prin apelarea echipei Customer Care, disponibila 24h/24 la numarul de telefon 0264 308 080 sau, si mai simplu, online.

Din punct de vedere operational, implementarea solutiilor de amanare prevad prelungirea perioadei de creditare, fara niciun fel de costuri suplimentare, cu numarul de luni aferent. Exceptie este creditul Prima Casa, unde amanarea inseamna redistribuirea ratelor lunare amanate pe perioada ramasa de creditare, in contextul actual al legislatiei. Banca a pregatit fluxuri de lucru care sa elimine deplasarea clientilor la banca.


Primul pas BT: prelungirea perioadei de gratie pentru clientii cu carduri de credit
Inca de saptamana trecuta, Banca Transilvania a anuntat o serie de masuri prin care isi sustine clientii.

Pentru cei peste 500.000 de clienti cu carduri de credit care nu au in prezent intarzieri la plata obligatiei lunare s-a prelungit perioada de gratie pana in 25 mai. Clientii nu au nicio obligatie de plata in martie si aprilie a.c., prima fiind in luna mai a.c.


BT a inceput, de asemenea, preluarea solicitarilor de amanare la plata ratelor pentru clientii credite imobiliare care au dificultati financiare cauzate de actualul context.