BT sustine o noua editie iXperiment - primul accelerator de start-up-uri dedicate elevilor de liceu

Comunicat de presa 2017-02-14
BT sustine o noua editie iXperiment -  primul accelerator de start-up-uri dedicate elevilor de liceu

O noua editie iXperiment de start-up-uri, creat pentru elevii de liceu din Romania, va avea loc in perioada 24 februarie - 5 mai, la Biblioteca Judeteana Octavian Goga, in Cluj-Napoca.

 

Acceleratorul de start-up-uri este o initiativa sustinuta de Banca Transilvania, care conectează sistemul educațional cu cel privat. Prin intermediul acestuia se urmareste selectarea celor mai creativi si inovativi liceeni care au o idee de afacere si doresc sa o transforme in realitate. Ideile de start-up-uri selectate prin program trebuie sa rezolve problemele societatii, sa imbunatatesca vietile oamenilor si sa creeze contextul ideal pentru inovatie.

 

Elevii vor avea oportunitatea sa lucreze cu antreprenori de top de la nivel national si international: Julian Padurariu - Pony Car Sharing; George Deriso - Entrepreneurship and Innovation, University of Colorado; Dragos Petrescu – City Grill; Mihaela Rus - Vitrina Advertising; Mihai Simiuc - Frufru; Octavian Costache - Spring Inc., Google, Radu Lupas - Salad Box . De asemenea, vor avea ocazia sa aplice toate cunostintele noi dobandite in cadrul programului (antreprenoriat, inovatie, tehnologie, marketing, finante etc.) pentru a-si lansa propriile afaceri, trecand prin urmatoarele etape: Teambuilding iXperiment & Ideate (24-25 februarie); Innovate (10-11 martie); Initiate (24-25 martie); Iterate (7-8 aprilie); Competiția iXperiment (5 mai).

 

Programului se va incheia cu o competitie, in cadrul careia va fi selectat The iXperiment 2017 Startup. Castigatorul va obtine o bursa si va participa la acceleratorul de la Watson din Boulder, Colorado.

 

Inscrierea si participarea liceenilor la iXperiment este gratuita. Deadline-ul aplicatiilor este 20 februarie a.c., iar formularul de aplicatie poate fi accesat aici.