BT, Western Union si MasterCard, un nou serviciu inovator

Comunicat de presa 2015-06-19
BT, Western Union si MasterCard,  un nou serviciu inovator

Comunicat Western Union: Compania Western Union (NYSE: WU), lider global in servicii de plati, anunta incheierea unui acord prin care banii transferati de oriunde de pe glob vor putea fi retrasi de la bancomate prin folosirea cardurilor de tip Maestro si MasterCard pe intreg teritoriul Romaniei, tara cu cele mai mari volume de primiri de bani din Europa de Est.

 

Aceasta initiativa este in linie cu strategia Western Union de a oferi clientilor cat mai multe optiuni de a realiza transferuri de bani, completand eforturile tot mai intense ale companiei de a directiona transferurile internationale de bani catre canale bazate pe conturi bancare.

 

"Este o intelegere cu rol de pionierat, prin intermediul careia se aduc laolalta capabilitatile transfrontaliere unice de functionare ale Western Union, acoperind 200 de tari si teritorii, abilitatile celui mai mare procesator de plati din lume si reteaua interna a celei de-a treia banci ca marime din Romania", a declarat Odilon Almeida, Presedinte Western Union pentru America de Nord si de Sud si Uniunea Europeana.

 

"Intr-o epoca in care faptul de a avea un serviciu rapid, oricand la indemana si de incredere inseamna totul pentru cei care fac transferuri de bani prin Western Union, noi ne concentram eforturile ca toti clientii nostri sa-si poata accesa fondurile rapid, usor si comod – aproape oricand, aproape oricum si aproape de oriunde din lume. Cei care trimit bani vor putea folosi oricare dintre optiunile globale de tip cash sau digital pay-in de la Western Union. Din acest moment, detinatorii de carduri MasterCard sau Maestro vor putea retrage acesti bani sub forma de numerar sau isi vor putea incarca sumele respective pe cardurile personale. Permitem, astfel, clientilor nostri sa-si gestioneze mai bine accesul la banii trimisi de oriunde din lume, dispunand de lejeritatea, eficienta si controlul pe care atatia dintre ei il cer", a adaugat Almeida.

 

Peste 16,5% dintre romani traiesc in afara granitelor tarii, conform Organizatiei Internationale pentru Migratie. Un numar important dintre acestia traiesc in Italia, Germania si Spania. Impreuna, aceste trei tari reprezinta mai bine de 50% dintre transferurile transfrontaliere de bani catre Romania.

 

"Acordul anuntat astazi este o buna ilustrare a modului in care parteneriatele solide pot debloca potentialul global al MasterCard in tehnologiile de plati. Impreuna cu Western Union, vom crea o solutie inovatoare, si totusi simpla, care permite detinatorilor de MasterCard si Maestro sa primeasca plati de oriunde din lume in conditii de siguranta", a declarat Ann Cairns, Presedinte Piete Internationale al MasterCard.

 

 "Suntem incantati sa oferim posesorilor cardurilor noastre din Romania mai mult confort in accesarea transferurilor lor internationale de bani", a declarat George Simon, Presedinte pentru Europa Centrala si de Est, MasterCard.

 

"Capacitatea de a furniza clientilor nostri modalitati lejere si rapide de accesare a fondurilor banesti personale a reprezentat dintotdeauna o prioritate de top pentru noi", a spus Omer Tetik, CEO Banca Transilvania. "Prin colaborarea cu Western Union, unul din liderii globali in servicii de plati si cu MasterCard, cel mai mare procesator de plati din lume, vom asigura clientilor nostri o cale si mai usoara de a beneficia de aceste servicii."