Cel mai complex documentar despre Regele Mihai I al Romaniei, un proiect sustinut de Banca Transilvania

Comunicat de presa 2016-05-09
Cel mai complex documentar despre Regele Mihai I al Romaniei, un proiect sustinut de Banca Transilvania

La aniversarea a 150 de ani de la aparitia Casei Regale a Romaniei, Banca Transilvania si casa de productie Chainsaw Film Production lanseaza Razboiul Regelui, cel mai complex documentar despre Regele Mihai I si interventia decisiva pentru scurtarea celui de-Al Doilea Război Mondial. Acesta va fi difuzat marti, 10 mai, de la ora 23.15, la ProTV.

 

Materialul are la baza cel mai amplu interviu al Majestatii Sale, oferit in exclusivitate lui John M. Florescu, in anul 2003. Culegerea informatiilor a durat 13 ani, fiind filmat in Paris, Berlin, New York, Moscova si Bucuresti.

 

„Banca Transilvania este onorata sa se alature unui proiect de interes major pentru toti romanii, cel mai complex documentar istoric despre Regele Mihai, lansat odata cu aniversarea a 150 de ani a Casei Regale a Romaniei. Dorim ca acest documentar sa contribuie la reafirmarea rolului Romaniei in istorie” declara Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administrație, Banca Transilvania.

 

„Proiectul Razboiul Regelui a reprezentat un pas natural. Sunt fiul unui istoric roman, Radu Florescu, iar bunicul meu a fost diplomat la Londra pana la instaurarea regimului Antonescu. Am constientizat astfel de la inceput importanta majora pe care interviul Majestatii Sale o are pentru toti cei care doresc restabilirea adevarului istoric si ma simt onorat pentru ca am avut privilegiul sa coordonez acest proiect si ca il pot prezenta astazi publicului din Romania. Alaturi de echipa mea, in acest proiect am avut doi parteneri extraordinari care au inteles imediat importanta demersului: Banca Transilvania, recunoscuta pentru sustinerea valorilor romanesti si postul de televiziune ProTV, recunoscut pentru inovatia in media”, afirma John Florescu, producatorul filmului.

 

Asa cum reiese si din documentar, Regele Mihai I si-a adus contributia, prin deciziile sale, la scurtarea cu aproximativ 200 de zile a celui de-Al Doilea Razboi Mondial.