Chatbot-ul Raul de la BT ajuta antreprenorii cu afaceri mici sa aplice online pentru un credit la BT Mic

Comunicat de presa 2020-12-14
Chatbot-ul Raul de la BT ajuta antreprenorii cu afaceri mici sa aplice online pentru un credit la BT Mic

Antreprenorii cu afaceri mici pot aplica rapid pentru un credit la BT Mic prin chatbot-ul Raul de la BT pentru a incepe sau a creste o afacere. Acesta poate fi accesat pe site-ul BT Mic, prin telefon, tableta sau calculator.

Dezvoltarea anuntata astazi a fost realizata de echipele Bancii Transilvania si BT Mic, in colaborare cu DRUID si Namirial. Este a doua noutate cu care vine Raul de la inceputul pandemiei pentru cei 11.500 de clienti activi BT Mic, pe langa lansarea chatbot-ului pe WhatsApp (0757 080 006). Prin intermediul acestuia, clientii pot afla detalii despre imprumuturile pe care le au, cum ar fi valoarea si scandenta ratei, respectiv suma care mai trebuie platita pana la finalul perioadei de creditare.  

“Prin intermediul chatbotilor ne propunem sa crestem tot mai mult zona de suport online oferit in timp real clientilor nostri. Clientii au libertatea sa verifice oricand si de oriunde informatii despre produse si facilitati, dar si sa solicite anumite servicii. In ziua de azi, cand accesul rapid la informatii este esential, chatbot-ul Raul de la BT va oferi clientilor BT Mic inclusiv optiunea de a aplica pentru finantari” – declara Marius Flore, Director Digital Banking, Banca Transilvania.

Optiuni pentru antreprenorii care vor sa aplice pentru un credit la BT Mic, prin Raul:

  • Semnarea electronica a documentatiei necesare pentru a demara evaluarea unei solicitari de finantare: Cerere de credit, Acord pentru consultarea bazei de date a Centralei Riscului de Credit si Informare privind prelucrarea datelor personale in sistemul Biroului de credit. Optiunea este valabila pentru clientii BT.
  • Incarcare documente: permite trimiterea documentelor financiare care ajuta echipa BT Mic sa analizeze cat mai eficient aplicatia, iar creditul sa fie acordat mai repede atat pentru clienti, cat si pentru cei care nu lucreaza in prezent cu BT.
  • Simulari de credit in mod flexibil: pe baza mentionarii sumei care poate fi platita lunar, antreprenorii afla suma pe care o pot imprumuta de la BT Mic si pe ce perioada. Optiunea este valabila inclusiv pentru antreprenorii care nu sunt clienti BT.

 

In ciuda pandemiei si a schimbarii de trend-uri, BT Mic a finantat in ultimele 6 luni peste 1.700 de companii mici si a pastrat termenele de finantare maxime, sumele si garantiile flexibile, dar si timpul de raspuns de 4 zile. De asemenea, a lansat pe Blogul BT Mic initiativa Cumpara de la o afacere mica pentru a impulsiona cat mai multe persoane sa aleaga sa cumpere de la firme aflate la inceput de drum, de la business-uri mici, de familie. Povestile acestor afaceri pot fi urmarite pe blog, iar oamenii pot cumpara de la ei facil, avand in vedere ca fiecare articol contine informatiile de contact ale firmei – site, profilul din social media sau adresa.  

Banca Transilvania are 6 chatboti pentru comunicarea cu clientii si angajatii, iar acestia au oferit 20 de milioane de raspunsuri in primele noua luni ale anului. Mai multe detalii despre bankingul conversational, in whitepaperul Chatbots of BT.

 

Grupul Financiar Banca Transilvania |  BT Mic                        

 

Despre BT Mic:

BT Micestecompania Grupului Financiar Banca Transilvania dedicata finantarii afacerilor mici, inclusiv start-up-uri, care completeaza rolul BT de sustinere a antreprenorilor romani. Se adreseaza antreprenorilor cu o cifra de afaceri de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate si de forma de organizare – de la societati comerciale, persoane fizice autorizate, intreprinderi/asociatii familiale, intreprinderi individuale, liber profesionisti, la persoane care desfasoara activitati economice. In cei patru ani de activitate, BT Mic a sustinut pana acum 13.500 de microintreprinderi care au generat peste 20.000 de locuri de munca in 2.000 de localitati din Romania. Mai multe detalii, pe site-ul BT Mic si pe Blogul BT Mic.