Declaratiile Bancii Transilvania cu ocazia calificarii Romaniei la statutul de piata emergenta. Zi istorica pe piata de capital

Comunicat de presa 2020-09-21
Declaratiile Bancii Transilvania cu ocazia calificarii Romaniei la statutul de piata emergenta. Zi istorica pe piata de capital

Piata de capital din Romania trece oficial, de astazi, 21 septembrie, la statutul de piata emergenta, de la piata de frontiera, in urma deciziei agentiei de evaluare financiara FTSE Russell. Momentul a fost marcat print-un eveniment organizat la Bursa de Valori Bucuresti.

 

Tot incepand de azi, actiunile Bancii Transilvania si ale Nuclearelectrica intra in componenta indicilor FTSE Global Equities Index Series (GEIS).

 

Declaratiile reprezentantilor BT cu aceasta ocazie sunt urmatoarele:

 

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie, Banca Transilvania:

“Acum 23 de ani, cand ne-am listat la Bursa, eram o banca mica, cu o capitalizare de 10 milioane de dolari si azi suntem incantati sa contribuim din pozitia de lider al sectorului bancar si al lichiditatii pe bursa la includerea Romaniei in indicele FTSE Russell. Speram ca experienta noastra pozitiva si povestea de succes sa inspire si sa atraga si alte companii sa ne urmeze. Ne-am definit de la inceput obiectivul principal ca fiind sustierea economiei romanesti pe toate planurile si ne bucuram ca am reusit sa confirmam. Ca banca universala, acesta ramane angajamentul nostru ferm. Suntem onorati sa fim parte din aceasta etapa istorica pentru Romania si pentru piata de capital”.

 

Ömer Tetik, CEO, Banca Transilvania:

“Ne bucuram ca Romania si piata de capital sunt jucatori intr-o noua liga, piata emergenta secundara. Pentru Romania este o ocazie sa se remarce si pe alte piete si sa exploateze potentialul investitional pe care il detine. Suntem onorati ca Banca Transilvania este una dintre cele doua companii care au calificat Romania. Intrarea BT pe indicele FTSE Russell pentru pietele emergente ne responsabilizeaza si mai mult deoarece si mai multi investitori se vor uita spre Banca Transilvania. Curaj, Romania!”

 

La eveniment, Grupul Financiar Banca Transilvania a fost reprezentat de Omer Tetik, CEO Banca Transilvania si de Daniela Secara, CEO BT Capital Partners.

 

Reclasificarea pietei de capital din Romania la statutul de piata emergenta secundara are loc la un an de la anuntul oficial al FTSE Russell din septembrie 2019.

 

FTSE Russell, companie parte a London Stock Exchange Group, masoara si evalueaza pietele din peste 80 de tari.