#DoneazaPentruLiniaIntai: Doua ventilatoare au ajuns la medicii din linia intai de la Spitalul Judetean Suceava si Spitalul Clinic Victor Babes din Bucuresti

INFO-COVID 2020-04-22
#DoneazaPentruLiniaIntai: Doua ventilatoare au ajuns la medicii din linia intai de la Spitalul Judetean Suceava si Spitalul Clinic Victor Babes din Bucuresti
  • Peste 20.000 donatori s-au alaturat initiativei pana acum
  • Peste 10.000 de medici si asistente au beneficiat de echipamente de protectie
  • Metropolitan Life se alatura campaniei cu o donatie de 1 milion de lei
  • Cei mai generosi donatori locuiesc in Bucuresti, Cluj-Napoca, Voluntari, Constanta si Iasi

Doua ventilatoare de inalta performanta Mindray SV600 achizitionate prin intermediul platformei Doneaza pentru linia intai au ajuns la Spitalul Judetean Suceava si la Spitalul Clinic Victor Babes din Bucuresti, sub coordonarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta. 

Acest ventilator este vital pentru pacientii cu infectie cu COVID-19, pentru ca ei dezvolta insuficienta respiratorie severa si ajung in imposibilitatea de a respira singuri, iar aparatul le inlocuieste plamanul si ii mentine in viata. Este important ca oamenii sa ajute si sa doneze pentru a ajuta in primul rand personalul sa se protejeze cu materialele necesare pentru a avea grija de pacienti, pentru ca daca personalul se imbolnaveste, atunci de pacienti cine mai are grija”, Dr. Delia Stanciu, medic primar ATI la Spitalul Clinic Victor Babes.
 

Doneaza pentru linia intai este o initiativa a Bancii Transilvania, Mobexpert, Bitdefender si eMAG, pentru a-i sustine pe medici si personalul medical, precum si pe toti cei din prima linie care lupta direct cu pandemia COVID-19.
 

Prin intermediul platformei, 350.000 de masti N95 (FFP2), cu grad ridicat de protectie, au fost donate medicilor din spitale. De asemenea, peste 5 milioane de masti de protectie au fost distribuite catre medici de familie, politisti, jandarmi si militari prin intermediul Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Pana acum initiativa a adunat in jurul ei peste 20.000 de oameni care s-au implicat cu donatii. De asemenea, Metropolitan Life s-a alaturat initiativei printr-o donatie de 1 milion de lei.

 

Cele mai multe donatii raportate la numarul de locuitori au venit din Voluntari, Floresti, Popesti Leordeni, Otopeni si Bucuresti. Pana la acest moment, localitatile care au contribuit cel mai mult prin donatii sunt Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Iasi.
 

In continuare este nevoie de donatii pentru a-i proteja pe cei din linia intai care au grija de noi. Toti cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donand online pe eMAG. Tot aici poate fi urmarita situatia in timp real a donatiilor si statisticile aferente.