Echipa Bancii Transilvania, pasionata de lectura: peste 20.000 de carti citite intr-un an, prin Bookster

Responsabilitate & implicare sociala 2014-10-27
Echipa Bancii Transilvania, pasionata de lectura:  peste 20.000 de carti citite intr-un an, prin Bookster

Peste 20.000 de carti au citit angajatii Bancii Transilvania in decurs de un an, prin intermediul Bookster, prima biblioteca pentru companii din Romania. Preferintele echipei BT sunt subiectele despre dezvoltarea personala, povestile reale ale unor personalitati sau companii, precum si cartile de beletristica premiate international.

 

Parteneriatul dintre Banca Transilvania si Bookster a inceput in octombrie 2013, din dorinta BT de a oferi angajatilor sai un beneficiu educativ, la indemana si gratuit. Banca are o echipa tanara, media de varsta a celor peste 6.000 de angajati fiind de 34 de ani.

 

Pe “rafturile” Bookster se gasesc aproape 15.000 de carti, articole, studii de caz, materiale online şi video despre dezvoltarea personala si profesionala, beletristica si hobby-uri. Autorii sunt de top, cum ar fi laureati Nobel sau Pulitzer, respectiv din Top 50 Thinkers of the World. Cartile sunt comandate simplu si rapid, prin intermediul siteului www.Bookster.ro, iar la scurt timp sunt primite direct la birou, in toata tara, sub forma de imprumut. Parteneriatele dintre diverse companii si biblioteca Bookster constau in abonamente lunare, in baza carora angajatii au gratuitate.

 

Ca parte a comunitatii, Banca Transilvania este o organizatie care invata si, pe de alta parte,  contribuie la educatia financiara si antreprenoriala. Pe langa colaborarea cu Bookster, alte cateva dintre actiunile sale in acest sens sunt urmatoarele:

  • Academia BT,centrul de formare profesionala si personala destinat angajatilor bancii;
  • Clubul BT, dedicat intreprinzatorilor romani, prin intermediul caruia sunt organizate cursuri gratuite pentru cei peste 18.000 de membri;
  • Produsul KidCONT, destinat parintilor pentru a economisi pentru copiii lor; site-ul dedicat acestui produs contine inclusiv materiale de educatie financiara;
  •  “Antreprenori pe scena” reprezinta o serie de evenimente pentru studenti, in cadrul carora invitatul, o persoana publica, isi spune povestea si lectiile invatate cu diferite ocazii;
  • “CONTeaza pe educatie”, “My Money Week”, in parteneriat cu Transylvania College Cluj si Burcash-Managementul banilor, respectiv colaborarea cu “KEN Academy”,proiecte care se adreseaza copiilor si tinerilor.