Finantare de 150 de milioane euro pentru BT din partea Bancii Europene de Investitii

Comunicat de presa 2014-10-22
Finantare de 150 de milioane euro pentru BT din partea Bancii Europene de Investitii

Banca Transilvania va beneficia de o linie de finantare in valoare de 150 de milioane euro din partea Bancii Europene de Investitii (BEI). Suma este destinata sprijinirii proiectelor din domeniul industriei, serviciilor, agriculturii si infrastructurii, initiate de IMM, de societati cu capitalizare bursiera medie si de entitati publice din Romania. Contractul de finantare a fost semnat in 22 octombrie a.c., in Bucuresti, la Banca Transilvania, de catre Jean-Christophe Laloux, Operations Director General, Banca Europeana de Investitii, iar din partea Bancii Transilvania, Omer Tetik, Director General si Andrei Dudoiu, Director General Adjunct, Companii.

 

Detalii:

  • Banca Transilvania a devenit un nou partener al “Bancii Uniunii Europene” in Romania, in efortul de a sustine accesul IMM-urilor, societatilor cu capitalizare medie si entitatilor publice la resurse avantajoase de finantare a investitiilor.
  • Parteneriatul dintre BT si BEI are ca obiectiv contributia la revigorarea economiei romanesti, incurajarea companiilor locale sa inceapa noi investitii, sa-si dezvolte afacerea si sa genereze locuri de munca, pe baza unor finantari flexibile, pe termen lung.
  • Astfel de imprumuturi fac parte din programul Bancii Europene de Investitii “Skills and Jobs – Investing for Youth” (“Competente si Locuri de munca – Investitie pentru Tineret”), initiativa care sustine  incadrarea in munca a tinerilor.
  • BEI, in colaborare cu Banca Transilvania, va oferi stimulente companiilor beneficiare care angajeaza tineri, asigurand oportunitati de training sau posibilitati de cooperare cu diverse colegii, scoli sau universitati, in vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor.
  • BEI sustine investitiile IMM-urilor din Romania in cadrul Planului Comun de Actiune al Institutiilor Financiare Internationale pentru Crestere Economica in Europa Centrala si de Sud-Est.
  • Banca Europeana de Investitii este o institutie de finantare din cadrul Uniunii Europene, fiind detinuta de Statele Membre UE.
  • Obiectul BEI  de activitate il reprezinta acordarea de imprumuturi pe termen lung destinate finantarii investitiilor viabile, in acord cu obiectivele specifice politicii UE.