Grupul Financiar Banca Transilvania, recunoastere pentru sustinerea pietei de capital din Romania

Comunicat de presa 2020-07-22
Grupul Financiar Banca Transilvania, recunoastere pentru sustinerea pietei de capital din Romania


Grupul Financiar Banca Transilvania a primit trei premii din partea Bursei de Valori Bucuresti pentru performantele de anul trecut. Doua premii sunt pentru Banca Transilvania - Cea mai tranzactionata actiune pe piata principala a BVB in 2019, respectiv Emitentul cu cea mai mare crestere a lichiditatii in 2019, iar un titlu este pentru BT Capital Partners, Cel mai activ intermediar pe piata primara a pietei reglementate a BVB In 2019.


Grupul BT a fost reprezentat la eveniment de Mihaela Nadasan, Director General Adjunct, Institutii si Piete Financiare, Banca Transilvania si de Daniela Secara, Director General, BT Capital Partners.


Mihaela Nadasan, Director General Adjunct, Institutii si Piete Financiare, Banca Transilvania: “Banca Transilvania a fost si a ramas unul dintre cei mai prolifici emitenti din povestea Bursei din Romania. Ca banca, am crescut impreuna cu piata de capital timp de 23 de ani”.


BT & piata de capital: 

  • Banca Transilvania are 32.000 de actionari si peste 64% capital romanesc. 
  • BT a obtinut in acest an punctaj maxim la evaluarea realizata de Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania. Vektor este indicatorul comunicarii cu investitorii, calculat in functie de 15 criterii si apare pe pagina companiilor evaluate, pe siteul BVB. 
  • BT este prima institutie bancara din Romania care a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti (1997). 
  • Banca este cel mai longeviv emitent din componenta BET, primul indice dezvoltat de bursa romaneasca tot in anul 1997 si reflecta evolutia celor mai tranzactionate companii de pe piata principala a BVB. 
  • Grupul Financiar Banca Transilvania a intrat pe piata de investment banking acum patru ani. 
  • BT Leasing este a doua companie a Grupului Financiar Banca Transilvania care foloseste mecanismele de finantare ale Bursei de Valori Bucuresti. Obligatiunile BTL au debutat la tranzactionare pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti in 2019. 
  • BT Capital Partners este cel mai mare broker de retail din tara, membru exclusiv in Romania al Oaklins. 
  • Banca se implica in cresterea culturii antreprenoriale si a cunoasterii pietei de capital ca partener in proiecte precum Made in Romania sau Investing Romania. 
  • Din acest an, Banca Transilvania a devenit membru si partener al Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii din Romania (ARIR).