Integrarea Volksbank Romania in structura BT a intrat in linie dreapta

Comunicat de presa 2015-12-21
Integrarea Volksbank Romania in structura BT a intrat in linie dreapta

• 1,5 miliarde de lei este valoarea totala a reducerilor pentru clientii VBRO cu credite in franci elvetieni •

 

Integrarea Volksbank Romania in structura Bancii Transilvania a intrat in linie dreapta, iar fuziunea dintre cele doua banci va avea loc in 31 decembrie a.c. Rezultatele de pana acum sunt foarte bune, conform estimarilor BT. In calitate de actionar unic, Banca Transilvania a avut ca prioritate oferirea de reduceri clientilor VBRO cu credite in franci elvetieni.

 

BT a acordat clientilor Volksbank Romania discount-uri in valoare totala de 1,5 miliarde de lei in cadrul ofertei pentru conversia creditelor CHF si pentru diminuarea datoriei totale pentru creditele curente ale clientilor VBRO persoane fizice, prin restituirea a diverse categorii de comisioane. Prin cele doua demersuri mentionate, aproape 34.000 de clienti Volksbank Romania au beneficiat de reduceri. De exemplu, un client VBRO care avea datorii in CHF de 80.000 si a ales conversia in lei a ajuns sa plateasca o rata lunara redusa cu 46%.

 

Ömer Tetik, Directorul General al Bancii Transilvania, declara: „Ne bucuram ca initiativa Bancii Transilvania privind conversia creditelor CHF ale Volksbank Romania a fost primita pozitiv. Ideea a generat trenduri pe piata si a fost implementata si de alte banci care au considerat, la fel ca si Banca Transilvania, ca este o responsabilitate sociala”.

 

Referitor la litigii, dupa intrarea BT in actionariatul Volksbank Romania, aceasta din urma a reusit sa inchida peste 2.500 de litigii.

 

Rezultatele campaniilor destinate clientilor VBRO cu credite in sold:

  • Reduceri & oferta de conversie a creditelor CHF: peste 83% dintre clientii VBRO cu imprumuturi in franci elvetieni au acceptat oferta. Au avut loc peste 35.000 de intalniri ale clientilor VBRO cu angajati Volksbank si Banca Transilvania, in decurs de trei luni.
  • Oferta de conversie a constat ȋn oferirea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF in lei sau euro, aplicabila soldului creditului curent rezultat ca urmare a diminuarii cu comisionul de risc/de administrare platit efectiv si nerecuperat de clienti pana la data conversiei. Dintre cei care au convertit, aproape 96% dintre clienti au ales conversia in lei.
  • Diminuarea datoriei totale aferente creditelor curente ale clientilor VBRO persoane fizice: facilitatea a fost aplicata automat, indiferent de moneda imprumutului, in perioada 17 august – 30 septembrie a.c. si a constat in diminuarea cu echivalentul sumelor achitate de clienti drept comision de risc/de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie si nerestituite anterior.

 

Comunicare 360° cu clientii Volksbank Romania

Clientii VBRO au la dispozitie un microsite cu informatii despre migrarea la Banca Transilvania, aproape 600 de sedii si echipa Call Center. Calendarul migrarii a fost anuntat in octombrie a.c., cuprinzand toate activitatile planificate pentru perioada 1 noiembrie a.c. – 4 ianuarie 2016. Inca de la mijlocul lunii noiembrie a.c., cardurile BT sunt disponibile pentru clientii Volksbank Romania in sediile Bancii Transilvania. Pentru ca din 4 ianuarie 2016 se va putea folosi doar IBAN-ul contului de la Banca Transilvania, clientii VBRO au la dispozitie o serie de modalitati pentru aflarea acestuia: online, in unitatile BT sau prin call center. De asemenea, BT a lansat pentru clientii Volksbank Romania o oferta de bun venit, care consta in gratuitati si beneficii la o serie de produse si servicii  atat pentru companii, cat si pentru persoanele fizice.

 

Banca Transilvania va comunica rezultatele fuziunii cu Volksbank Romania in 4 ianuarie 2016, prin intermediul unui comunicat de presa.