Mesajele antreprenorilor despre repornirea economiei, la conferinta online BT si Ziarul Financiar

INFO-COVID 2020-04-14
Mesajele antreprenorilor despre repornirea economiei, la conferinta online BT si Ziarul Financiar

Cum trecem impreuna criza aceasta? Am incercat sa gasim raspunsuri la una dintre cele mai grele intrebari din aceste zile, la conferinta online dedicata antreprenorilor din Romania si organizata de Ziarul Financiar si Banca Transilvania in 14 aprilie.

 

Aproape 20 de invitati au vorbit despre reinventare, provocari si solutiile gasite pana acum pentru a merge inainte, despre cum sa repornim businessul, economia, Romania. Au fost impreuna, alaturi de ZF si BT, companii precum Taparo, Scandia Food, Transavia, eMAG, Profi, International Alexander, Constructii Erbasu, Ivatherm, Neuroaxis, Librariile Carturesti si Impetum Group, precum si reprezentanti BNR, KPMG si Stratulat Albulescu.

 

Mesajele Bancii Transilvania au fost urmatoarele:  

  • Omer Tetik, CEO: Romania are o sansa mare de relansare, de reasezare pentru ca poate fi o oportunitate pentru cresteri publice si investii in sanatate, de exemplu. Iar noi, BT, vrem sa fim parte din constructie, din solutie. Acum trebuie sa ne asezam la masa si sa cooperam, noi, mediul economic, romanii, bancile, administratia si BNR.
  • Tiberiu Moisa, Director General Adjunct MidCorporate & IMM: Din perspectiva ecosistemului, ne intereseaza cum se comporta companiile unele cu altele si cum noi, bancile, influentam aceste comportamente. Incercand sa supravietuiasca – mai ales in aceste vremuri – fiecare companie trebuie sa faca lucruri care sa nu deranjeze sau sa nu faca rau altora.  

 

Inspiratie de la antreprenori: 

  • Iulian Stanciu, eMAG:

Investitiile sau datoriile pe care le facem acum trebuie sa aduca rezultate pe termen lung, sa avem beneficii viitoare

  • Serban Radu, Carturesti:

Majoritatea librariilor noastre sunt sustenabile daca proprietarii de spatii sunt rezonabili

  • Cristian Erbasu, Constructii Erbasu:

Proiectele de dezvoltare trebuie sa fie sursa repornirii economiei. Si serviciile vor fi revitalizate daca exista productie

  • Loredana Apreutese, International Alexander:

Statul trebuie sa fie extrem de constient ca avem nevoie de relansarea economiei

  • Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm: 

Obiceiurile de consum se schimba si noi incercam sa mergem in aceeasi directie

 

#CurajRomania