Mesajul Bancii Transilvania in legatura cu achizitionarea Volksbank Romania. BT si Volksbank Romania, o singura echipa. Banca Transilvania creste

Comunicat de presa 2015-04-07
Mesajul Bancii Transilvania in legatura cu achizitionarea Volksbank Romania. BT si Volksbank Romania, o singura echipa. Banca Transilvania creste

„Avem ocazia sa anuntam incheierea cu succes a achizitionarii Volksbank Romania de catre Banca Transilvania. Mesajul nostru este pentru clientii, actionarii, echipele si partenerii BT si Volksbank Romania, pentru toti cei interesati de acest subiect. Dorim sa va spunem care sunt prioritatile si care este viziunea noastra.

 

Pentru Banca Transilvania - care si-a inceput povestea in Cluj, acum 21 de ani, cu o echipa formata din 13 angajati - achizitionarea Volksbank Romania este o provocare noua, o transformare, un pas mare inainte. Este, de fapt, a treia reinventare a bancii noastre, dupa cea din 2001 – cand am inceput ofensiva de extindere la nivel national si cea din anul 2009 – odata cu adaptarea modelului nostru de business la provocarile crizei economice.

 

Banca Transilvania si Volksbank Romania fac echipa buna impreuna

Sunt trei motive principale pentru care Banca Transilvania a achizitionat Volksbank Romania: este o oportunitate care ne ajuta in strategia noastra de crestere si consolidare, are aproximativ 180.000 de clienti si un portofoliu mare de credite retail. In plus, avem un model de business asemanator si aceeasi piata.

 

Din 10 decembrie 2014, cand a fost semnat angajamentul ferm privind achizitionarea Volksbank Romania de catre Banca Transilvania, cele doua banci au functionat ca entitati bancare distincte, pana cand au fost finalizate formalitatile legale si au fost obtinute aprobarile necesare. Insa de acum incolo, Banca Transilvania si Volksbank Romania vor lucra impreuna si vor deveni treptat o singura echipa.

 

O banca mai buna

Multi spun ca achizitionarea Volksbank Romania ne va ajuta sa devenim mai mari, ca banca, iar cu aceasta ocazie le multumim pentru incredere. Insa pentru noi acum este mai important sa fim mai buni pentru clienti, ca banca. Reafirmam faptul ca mentinem strategia pentru o crestere prudenta a BT. Asa cum se spune, un intreg este mai mult decat suma partilor. Avem ocazia sa armonizam punctele forte ale Bancii Transilvania cu cele ale Volksbank Romania, sa gasim sinergii si solutii, sa fim mai eficienti, sa avem o echipa mai buna si costuri mai mici pentru cei care lucreaza cu noi, sa venim cu produse noi si sa avem o retea mai mare de sedii. Dorim ca in primul rand clientii sa simta pozitiv fuziunea, tocmai pentru ca ne dorim o relatie pe termen lung cu ei.

 

Ce le propunem clientilor Volksbank Romania

Avand in vedere cresterea agresiva a cursului CHF din ultimii ani si pentru ca aceasta a creat probleme sociale, ne angajam, ca banca, sa venim cu solutii. In calitate de actionar, primele decizii luate de Banca Transilvania sunt urmatoarele: stoparea calcularii comisionului de risc pentru clientii aflati in prezent in portofoliul Volksbank Romania si care au semnat contracte care includeau acest aspect; returnarea sumelor incasate cu titlu de comision de risc, in etape, prin diminuarea creditului în sold; reduceri la creditele celor care vor dori conversia creditelor din franci elvetieni in lei sau in euro si prelungirea cu o luna, pana la data de 17 mai a.c., a deciziei privind inghetarea cursului CHF la nivelul 31.12.2014. Concret, Banca Transilvania va oferi, din 4 mai a.c., in sediile Volksbank Romania, o reducere de 22,5% pentru clientii care doresc conversia creditelor din franci elvetieni in lei sau euro. In plus, la acest procent va fi adaugata, dupa caz, valoarea comisionului de risc. Este vorba de aproximativ 18.300 de clienti Volksbank Romania care pot beneficia de solutiile Bancii Transilvania. Acum este in pregatire infrastructura Volksbank Romania, asa incat totul sa mearga conform asteptarilor. 

Le multumim clientilor Volksbank Romania pentru rabdare si intelegere. De asemenea, le spunem bun venit in familia Grupului Financiar Banca Transilvania! Ii asteptam cu produse BT in cele aproape 550 de sedii pe care le avem in tara, iar intr-o prima etapa le stam la dispozitie in unitatile Volksbank Romania.

 

Multumim!

In toate etapele de pana acum au fost alaturi de noi consultantii nostri de la Casa de avocatura Peli Filip, KPMG Romania, VCP Vienna Capital Partners si A.T. Kearney Management Consulting, le multumim. De asemenea, multumim autoritatilor – in special Bancii Nationale a Romaniei si Consiliului Concurentei – pentru incredere si colaborare. Si datorita lor avem ocazia astazi sa va anuntam aceste vesti. Multumim presei ca a dus mai departe informatiile despre acest proiect.  Actionarilor Bancii Transilvania le multumim, de asemenea, pentru incredere.

 

 

Suntem pregatiti pentru noua dimensiune a Bancii Transilvania

Ca banca, ne pastram modelul de business si cultura organizationala, mergem inainte mizand pe punctele noastre forte. Avem stabilita strategia de crestere si consolidare, suntem pregatiti pentru noua dimensiune a Bancii Transilvania. Urmeaza integrarea treptata, timp de cateva luni, a Volksbank Romania in structura bancii noastre.

 

Cu ce ganduri mergem mai departe? Avem incredere si curaj. Analizam, in continuare, oportunitati de achizitii care sa aduca valoare pentru Banca Transilvania si pentru clienti.

 

Vom continua sa sustinem economia romaneasca si vom avea, si de acum incolo, o abordare rationala si responsabila fata de clienti, angajati, actionari si fata de piata, vizand o crestere sanatoasa a Grupului Financiar Banca Transilvania. Pentru noi ramane esential sa continuam sa ne respectam promisiunile pe care le facem.

 

Noi suntem „banca oamenilor intreprinzatori”, Volksbank Romania inseamna „cu si despre oameni”, suntem siguri ca vom face echipa buna.

 

Povestea merge mai departe”.

 

Horia Ciorcila, Presedinte, Consiliul de Administratie BT             Ömer Tetik, Director General BT