Mesajul Presedintelui BT pentru cei aproape 32.000 de actionari: Traversam cu incredere aceasta perioada. Curaj, Romania!

INFO-COVID 2020-04-30
Mesajul Presedintelui BT pentru cei aproape 32.000 de actionari: Traversam cu incredere aceasta perioada. Curaj, Romania!


Stimati actionari,


Pentru ca sunt timpuri la care nu s-ar fi gandit nimeni, prin acest mesaj as dori sa va spun cum vedem la Banca Transilvania noua realitate pentru BT si stakeholderii nostri, ce facem pentru romani si cum ne-am implicat in lupta impotriva COVID-19 pentru a ajuta oamenii, spitalele, Romania.


In cei 26 de ani de cand a inceput povestea noastra, Banca Transilvania a reinvestit in Romania, in cresterea responsabila si sustenabila aproape tot profitul obtinut si am reusit astfel sa sustinem economia, companiile, antreprenorii si visele romanilor. Toate acestea ne-au pregatit inclusiv pentru provocari precum cele prin care trecem cu totii azi.


Contextul de acum este o provocare inclusiv pentru Banca Transilvania. Este o noua reinventare pentru BT, a patra in povestea sa - in fapt, o adaptare la situatia actuala, care nu are precedent. Inca de la inceputul crizei, atitudinea bancii noastre a fost de proactivitate, de sustinere a clientilor, angajatilor si partenerilor bancii. Peste 500.000 de clienti beneficiaza de masuri si facilitati pe care le-am anuntat cu prioritate si care ii ajuta acum sa mearga mai departe.


Solidaritate. Mai mult decat banking
Ne bucuram ca am reusit sa contribuim cu 2 milioane de euro pentru spitale si comunitati din peste 30 de localitati, pentru a sustine efortul de preventie, de limitare a raspandirii pandemiei si de crestere a accesului oamenilor la testare si tratament.

 

Cu prioritate, au fost luate masuri pentru siguranta si sanatatea clientilor si angajatilor nostri. Am facut tot ce s-a putut pentru a oferi clientilor acces la bani – peste 400 de sedii BT sunt deschise, bancomantele sunt alimentate permanent, avem solutii multe pentru self-banking. Am continuat sa finantam oamenii si companiile. Am accelerat proiecte de banking online: practic, am schimbat tot calendarul de lansari pentru aceasta perioada, echipele s-au mobilizat, asa incat am venit cu solutii noi pentru clienti: de la deschiderea unui cont de la distanta, la noutati legate de banking prin telefon, la sustinerea antreprenorilor sa isi multe afacerea in online, pentru a continua vanzarile.

Noua matematica
Cu minusuri, cu plusuri, mai mult ca oricand cifrele inseamna acum oameni – angajati, pacienti, eroi. Increderea, plusul nostru, vine in primul rand din interior. In linia intai sau de acasa, in agentii sau la sediul central, pe mail sau pe telefon, echipa Bancii Transilvania este pe pozitii pentru clientii nostri. Increderea vine, de asemenea, de la clienti si actionari, care apreciaza parcursul bancii si ceea ce facem.

 

Ce ne da curaj
Pozitia financiara a bancii, nivelul de lichiditate si capitalizarea robusta, abordarea sustenabila, investitiile de pana acum in digital ne ajuta sa traversam cu incredere aceasta perioada. Mai mult, fara toate acestea nu am fi putut sa sustiem clientii afectati de actualul context economic si social.

 

Ce am construit pana acum la BT - de la visul frumos al fondatorilor, devenit cea mai mare banca din tara – ne da curaj, mai ales pentru ca stim ca suntem unul dintre stalpii pe care se sprijina Romania si ca facem parte din viata a peste 3 milioane de clienti si a 10.000 de angajati.


Cu antreprenoriatul in ADN, angajamentul Bancii Transilvania este continuarea finantarii economiei
Stim care sunt responsabilitatile bancii in efortul comun de a trece peste aceasta perioada. Avem incredere ca vom reusi datorita punctelor noastre forte: relatia cu clientii, investitorii si angajatii, capitalizarea bancii, abordarea prudenta, capabilitatile noastre si experienta echipei.

 

Multumesc actionarilor bancii pentru increderea in capacitatea Bancii Transilvania de a gestiona noua realitate, de a sprijini economia Romaniei si de a continua dezvoltarea sanatoasa a bancii, generand valoare pe termen lung pentru toate partile implicate. Ne bucura ca Banca Transilvania este un reper pentru piata de capital din Romania si ca inclusiv un numar mare de investitori din alte tari sustin strategia si planurile noastre.

 

Multumesc intregii echipe BT pentru dedicare, implicare. Cu totii au fost si sunt in linia intai pentru a oferi romanilor normalitate in aceasta perioada. Este o dovada de mobilizare, de responsabilizare, solidaritate, de atasament fata de Banca Transilvania.

 

Cu totii aveam si trebuie sa continuam sa avem planuri si vise. Curaj, Romania!

 

Horia Ciorcila
Presedinte Consiliul de Administratie, Banca Transilvania