Omer Tetik, Directorul General BT, membru al juriului competitiei "Entrepreneur of The Year"

2014-05-15

Singurul concurs antreprenorial organizat la nivel global, care a fost lansat in 2014 si in Romania, este”Entrepreneur of The Year” (EOY), organizat de EY (Ernst & Young). Din juriul acestuia va face parte si Omer Tetik, Directorul General al Bancii Transilvania, alaturi de Sefania Popp - Director Executiv Junior Achievement Romania, Mihai Marcu - Preşedinte Medlife, Iulian Stanciu - Director General eMag si de Cornel Marian - Managing Partner Oresa Ventures. In Romania, pe langa premiul „Entrepreneur Of The Year”, juriul va acorda inca premii: "Social Entrepreneur Of The Year"si „Emerging Entrepreneur Of The Year".

 

Avantajele inscrierii in competitie:

Programul ofera, pe langa recunoasterea publica a realizarilor antreprenoriale proprii, oportunitatea de networking in cadrul unei comunitati de lideri debusiness din diverse domenii si accesul la o retea globala a antreprenorilor EOY. „Entrepreneur of The Year” se desfasoara in acest an in 145 de orase din 60 de tari care acopera aproximativ 95% din economia globala.

 

Inscrieri in concurs:

 

Conditii de eligibilitate (Romania):

 • Antreprenorul trebuie sa aiba  o afacere infiintata de cel putin 3 ani
 • Firma cu cifra de afaceri pe cel putin 2 ani
 • Numar minim de angajati la firma: 10 (pentru categoria Social Entrepreneur Of The Year, se accepta si un numar mai mic de angajati)
 • Candidatul trebuie sa joace un rol activ in afacere si sa detina o parte semnificativa din capitalul subscris al firmei (minim 20%)
 • Nationalitatea romana nu conditioneaza participarea in competitie
 • Este important ca, pe langa criteriile de mai sus, cea mai mare parte a operatiunilor afacerii sa se desfasoare in Romania

 

Criteriile luate in considerare in aceasta competitie:

 • spirit antreprenorial
 • performanta financiara
 • directie strategica
 • impactul asupra comunitatii
 • capacitate de inovare
 • integritate persoanala

 

Programul „Entrepreneur of The Year” a inceput in 1986, in Statele Unite ale Americii. In fiecare an, in competitia din intreaga lume sunt nominalizati peste 5.000 de antreprenori. Printre castigatorii titlului World Entrepreneur Of The Year din anii anteriori se numara antreprenori care au schimbat paradigma industriilor in care au afaceri si au impus noi standarde. Printre acestia se numara Guy Laliberté, fondator si CEO al Cirque du Soleil  - considerat creatorul unui nou model de business care a revoluţionat industria circului, precum si Wayne Huizenga, Presedintele Huizenga Holdings Inc - care a dezvoltat sase companii pana la nivelul la care au fost listate la Bursa din New York si a fondat trei companii clasificate in Fortune 500 la nivel global.

Anul trecut, castigatorul titlului World Entrepreneur Of The Year a fost Hamdi Ulukaya, care a emigrat in Statele Unite în anul 1994. In 2005 a fondat compania producatoare de iaurt Chobani. Cu o strategie unica de producere si comercializare a clasicului iaurt, Hamdi Ulukaya a transformat in doar trei ani marca de iaurt Chobani in cea mai bine vanduta marca de iaurt din Statele Unite.

 

Site Ernst & Young, detalii competitie:

http://www.ey.com/RO/en/Home/EY-Romania-Entrepreneur-of-the-year