Premiul Silver EFFIE pentru programul BT, Bucurestiul Intreprinzator

Stire cu suflet 2018-06-20
Premiul Silver EFFIE pentru programul BT, Bucurestiul Intreprinzator

Campania Bucurestiul Intreprinzator a Bancii Transilvania a primit premiul Silver EFFIE in cadrul Romanian EFFIE Awards, competitie care premiaza cele mai eficiente campanii de marketing si comunicare, masurate prin standarde internationale de evaluare.

 

Bucurestiul Intreprinzator, lansat in anul 2016, este o premiera in comunicarea bancilor din Romania. Reprezinta o platformă online despre oameni si idei care au contribuit la transformarea capitalei in cel mai intreprinzator oras din Romania. Pentru BT, Banca Oamenilor Intreprinzatori, programul este un mod de a sustine si incuraja spiritul antreprenorial romanesc, de a inspira si de a construi o comunitate aparte. Pana acum a cuprins urmatoarele abordari:

  • Prima etapa din Bucurestiul Interprinzator a fost Recomandarea antreprenorilor: cei prezentati de program au nominalizat alte idei indaznete, precum Pegas, Radio Guerrilla, 5 to go, Frufru, In Fata Blocului, Tea Tomescu, Orchestra Simfonica Bucuresti, Times New Roman, Pain Plaisir, Maison Dadoo sau Summer Well.
  • Cea de a doua etapa, Recomandarea vedetelor, a adus in campanie celebritati care au desemnat un brand si l-au promovat tot in cadrul Bucurestiul Intreprinzator, cum ar fi: Bean MC a recomandat incaltamintea de skate de la Danube Footwear, primul produs romanesc pe aceasta nisa; Andreea Esca a recomandat Bon Bijou.
  • Mentorat pentru antreprenori este etapa de acum a proiectului, care cuprinde sesiuni lunare de mentorat, moderate de ambasadorii proiectului Bucurestiul Intreprinzator, precum Alex Dona, Radu Savopol, Irina Stancescu si Tom, Adrian Popescu, Alexandru Manda. La aceste sesiuni, 25-30 de antreprenori la inceput de drum au discutii directe cu mentorul, sesiuni de Q&A, sesiuni de sustinere a propriilor afaceri, in urma carora pot castiga o sesiune de mentorat one on one.

 

Intre anumiti membri ai programului s-au creat legaturi aparte, concretizate in lansarea unor proiecte noi, cum sunt:

  • Paralel, emisiune online de calatorie realizata de DIUD (unul dintre cele mai mari studiouri mici de productie cinematografica si creatie publicitara video din Romania) si de Ariel Constantinof (blogger din 2006 si vlogger din 2015, fondatorul primei afaceri sociale de curierat pe bicicleta din Bucuresti, www.tribul.eu, dar si initiatorul www.motivonti.ro).
  • Cooperativa Frufru, concept care strange produsele mai multor antreprenori din Bucurestiul Intreprinzator precum Pain Plaisir, Pegas sau Madam Mitza, totodata fiind un loc care reuseste sa imbine cateva elemete esentiale pentru freelanceri, antreprenori sau pur si simplu pentru cei care sunt prin centrul Bucurestiului si au nevoie de un loc unde sa lucreze pentru cateva ore.

 

Au facut posibil acest proiect si acest Silver Effie: Three, Next Advertising, Greenmind Studio, Rogalski-Damaschin, MSL The Practice, regizorul Codrut Mendea, precum si toti antreprenorii care fac parte din proiectul Bucurestiul Intreprinzator si care au contribuit la transformarea capitalei in cel mai antreprenorial oras din Romania.

 

EFFIE Awards a fost lansat in 1968, in SUA. Romanian EFFIE Awards a ajuns la a XV-a editie si este o competitie organizata de International Advertising Association Romania (IAA Romania), Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) si de The Institute.