Prin Banca Transilvania, Creditele APIA, inclusiv pentru persoanele fizice

Comunicat de presa 2013-08-06

Incepand cu luna august, inclusiv persoanele fizice care au nevoie de fonduri pentru agricultura, beneficiari ai schemei de plata unica pe suprafata (SAPS), au la dispozitie, prin Banca Transilvania, creditul APIA pentru finantarea capitalului de lucru, oferit – de asemenea – persoanelor juridice.

Facilitatea a fost lansata ca urmare a semnarii - de catre Banca Transilvania, APIA si fondurile de garantare – a Conventiei privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata.

 

In contextul actual al preturilor scazute la cereale, Banca Transilvania sustine fermierii prin fianantarea a pana la 90% din suma specificata in adeverinta eliberata de APIA, precum si prin costuri avantajoase.

 

Agricultorii intreprinzatori au la dispozitie, la BT, o gama variata de credite, cu destinatii diverse: capital de lucru, investitii in terenuri, spatii de depozitare etc. Informatii pot fi obtinute atat in sediile Bancii Transilvania, cat si in mediul online, accesand siteul BT, pagina Agricultura sau websiteul Finantari agricole.