Scoala de Vara, program organizat de fundatia Clujul Are Suflet, a ajuns la final. 25 de participanti in fiecare zi

Stire cu suflet 2013-09-17

Scoala de Vara Clujul Are Suflet, proiect desfasurat de fundatia Bancii Transilvania, “Clujul Are Suflet”, in perioada iulie – septembrie a.c., a ajuns la final. Aflata la prima editie, initiativa BT s-a bucurat de succes, asa incat, in medie, 25 de tineri au participat zilnic la activitatile incluse in proiect: programe recreative, meditatii scolare, excursii si voluntariat. Toate acestea au fost coordonate de echipa fundatiei.

 

Activitatiile Scolii de Vara au fost gratuite, fiind desfasurate din fondurile donate fundatiei Clujul Are Suflet de catre Banca Transilvania. Acestea s-au adresat adolescentilor cu varste intre 14 si 20 de ani, care au avut ocazia sa petreaca vara intr-un mod util si placut. Prin activitatile de voluntariat, tinerii de la fundatie au ajutat la renovarea Gradinitei Salicea si a unui spatiu al Organizatiei Crestine Something New, ambele din Cluj.

 

Clujul Are Suflet este cel mai mare proiect de implicare sociala al Bancii Transilvania. Prin intermediul acestuia, banca ajuta adolescentii proveniti din familii cu probleme si din centre de plasament, sa isi continue scoala, sa aiba note mai bune, sa isi gaseasca un drum in viata. In functie de varsta, tinerii care vin la centrul de zi primesc inclusiv suportul necesar pentru a se putea pregati pentru o meserie potrivită aspiratiilor, studiilor si inclinatiilor - si chiar sa isi gaseasca un loc de munca.  

 

2013 a fost un an foarte bun pentru Clujul Are Suflet. 22 de adolescenti au trecut examenul de bacalaureat cu o  medie a notelor de aproape 8, iar 20 de tineri au reusit la facultate si la scoli profesionale din Cluj-Napoca si Bucuresti, asa incat din aceasta toamna, se vor specializa in 12 domenii, si anume: business, contabilitate, drept, resurse umane, geografie, inginerie, stiinţa si tehnologia alimentelor, horticultura, constructii, educatie fizica si sport, muzica si  asistenta medicala.