Tiberiu Moisa, Director General Adjunct BT, despre programul IMM Invest Romania: Suntem increzatori

INFO-COVID 2020-04-15
Tiberiu Moisa, Director General Adjunct BT, despre programul IMM Invest Romania: Suntem increzatori

 

In 17 aprilie incepe cel mai mare program de sustinere a IMM-urilor din Romania, din 30 de ani, IMM Invest, in cadrul caruia firmele pot obtine finantari garantate de stat pentru activitatea curenta si pentru investitii. Este si Banca Transilvania parte din acest program, iar mai multe detalii sunt pregatite aici

 

Avantajele aduse de IMM Invest Romania:

  • Statul asigura pana la 90% din valoarea creditului;
  • Fara comision de rambursare anticipata;
  • Perioada de acordare a garantiei este de pana la 72 de luni;
  • Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 5 milioane lei pentru capital de lucru si 10 milioane lei pentru investitii;
  • Nu se plateste dobanda, comision de garantare sau alte comisioane pentru acordarea creditului; Costurile sunt subventionate 100% pana in 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire in anumite situatii economice (detalii aici: legeschema de ajutor de stat).

 

Tiberiu Moisă, Director General Adjunct MidCorporate & IMM: 

“Banca Transilvania isi propune sa se implice semnificativ in facilitarea accesului la programul IMM Invest si credem ca acesta este o masura de sprijin binevenita pentru firmele romanesti. 

 

In acest moment vedem cel putin doua aspecte esentiale. Pe de o parte, viteza de implementare conteaza. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca efectele de multiplicare sa se produca, iar relansarea economiei sa aiba sustinere financiara in timp util. Pe de alta parte, calitatea si potentialul afacerilor care intra in program sunt in egala masura importante. In acest mod bancile pot contribui astfel incat ajutorul public sa fie bine folosit, iar economia romaneasca sa se poata baza in viitor pe aceste businessuri.  

 

Fiind o schema de finantare care implica FNGCIMM-ul, firmele aplicante si bancile comerciale, buna cooperare, intelegerea reciproca si comunicarea vor face diferenta. Suntem increzatori”.