Un proiect de succes, din fonduri europene nerambursabile: 6.600 de antreprenori au beneficiat de trainingurile organizate de BT Club

Comunicat de presa 2014-08-28

6.600 de antreprenori, membri ai BT Club - Clubul Intreprinzatorului Roman, au participat la trainingurile organizate pentru sustinerea dezvoltarii antreprenoriatului si abilitatilor manageriale, in cadrul proiectului “Competente manageriale in poli de crestere si dezvoltare si Antreprenoriat de viitor in poli de competitivitate”. Programul s-a derulat in perioada februarie 2012 - august a.c. si a cuprins 175 de cursuri care au avut loc in intreaga tara.


Trainingurile au fost cofinantate din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, valoarea totala a proiectului fiind de 1,5 milioane euro.

 

Prin cele peste 20 de tematici, obiectivul cursurilor a fost sustinerea dezvoltarii culturii antreprenoriale si competentelor manageriale, precum si contributia la initierea in lumea afacerilor. Participantii au avut ocazia sa invete despre comertul electronic, finantare prin credite bancare, start-up-uri, notiuni de trezorerie, cashflow si management, negociere, vanzari, comunicare organizationala, contabilitate, managementul resurselor umane, asocierea de tip cluster etc. Trainingurile au fost sustinute de reprezentantii partenerilor SC GEA Strategy & Consulting SA, SC TMI Training & Consulting SRL si SC Go Plan SRL, precum si de cei ai BT Club.

 

Grupa predominanta de varsta a participantilor a fost de 25 – 45 de ani. Aproape 90% dintre cei 6.600 de cursanti au studii superioare. In plus, programul a atras mai multe etnii, 9 nationalitati fiind reprezentate la traininguri.

 

BT Club – Clubul Intreprinzatorului Roman (www.btclub.ro / www.btclub.eu) este o initiativa a Bancii Transilvania si a fost fondat in anul 2006, in Cluj-Napoca. Prin activitatea sa, CIR sustine antreprenorii, gratuit, prin servicii si acces la educatie si informatie specializata. Clubul ofera consultanta, informari periodice, instrumente de educatie antreprenoriala si networking, precum si suport pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile unui numar de 19.000 de membri.

 

Vezi infografic