#WeeklyReport 20 – 26 aprilie: Tendinte in Romania si in lume

INFO-COVID 2020-04-27
#WeeklyReport 20 – 26 aprilie: Tendinte in Romania si in lume

In Romania, rata vindecarilor a continuat sa creasca saptamana trecuta, pana la aproximativ 28%. Pe 24 aprilie numarul vindecarilor a depasit numarul confirmarilor pentru prima oara de la declansarea pandemiei.

 

  • Ritmul zilnic al cazurilor noi confirmate la nivel mondial a continuat sa scada pentru a 30-a zi la rand si se apropie de cel mai redus nivel din 10 martie.

 

  • Numarul total al cazurilor confirmate cu COVID-19 pe glob a depasit pragul de 3 milioane duminica, 26 aprilie.

 

  • Raportul cazuri vindecate/cazuri confirmate la nivel mondial a crescut pentru a 21-a zi consecutiv, spre nivelul de 29% pe 26 aprilie, cel mai ridicat nivel din 22 martie.

 

  • Numarul total al cazurilor confirmate in Statele Unite ale Americii se apropie de 1 milion (966.000).

 

  • In Italia numarul deceselor a scazut spre minimul din ultimele sase saptamani. Premierul Giuseppe Conte a anuntat relaxarea graduala a restrictiilor: constructiile si industria prelucratoare vor relua activitatile incepand cu 4 mai, iar peste doua saptamani comertul cu amanuntul si muzeele. Este posibila si redeschiderea restaurantelor si frizeriilor din 1 iunie, daca pandemia va fi tinuta sub control. Pe de alta parte, scolile se vor redeschide abia in toamna.

 

  • In Germania numarul cazurilor noi confirmate a continuat tendinta descendenta, in 26 aprilie fiind inregistrat cel mai redus nivel din 19 martie. Totodata, raportul cazuri vindecate/cazuri confirmate a continuat sa creasca, pana la 70%. Bavaria, Hamburg si Berlin vor redeschide scolile pentru elevii din anul terminal.

 

 Dr. Andrei Radulescu, Director Analiza Macroeconomica, Banca Transilvania