Noutati
Banca Transilvania si Bancpost au devenit o singura banca

Mesajul top managementului BT

 

„Suntem bucurosi sa anuntam ca Banca Transilvania si Bancpost au devenit o singura banca, dupa fuziunea realizata cu succes in 31 decembrie 2018 si parcurgerea unui plan ambitios de integrare Bancpost in activitatea BT, pe parcursul a doar noua luni. 

 

Este un pas inainte in povestea bancii noastre, in care achizitiile Bancpost, Victoriabank si Volksbank Romania au un loc aparte. 2009 este un alt reper in istoria Bancii Transilvania pentru ca modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci. Prima reinventare BT a avut loc in anul 2001, odata cu inceperea extinderii la nivel national a retelei de unitati.

 

Avem curajul, experienta si resursele necesare pentru noi reinventari ale bancii noastre, daca provocarile economice o vor cere sau, pe de alta parte, daca vor aparea oportunitati pe piata.

 

Bun venit la BT!

Spunem bun venit la Banca Transilvania clientilor si angajatilor Bancpost. Avem incredere ca va fi o acomodare rapida, mai ales ca ambele banci au ADN romanesc si istorie cu multe aspecte in comun. De asemenea, dorim sa ducem mai departe punctele forte intalnite la Bancpost, apreciate de clienti si echipa.

 

Responsabilitatea Bancii Transilvania fata de clienti, actionari si economie

Stim ca, fiind cel mai mare finantator al economiei nationale, al IMM-urilor si al planurilor persoanelor fizice, BT are de acum inainte o responsabilitate tot mai mare fata de cei 3 milioane de clienti ai bancii, 10.000 de angajati ai Grupului Financiar Banca Transilvania, aproape 30.000 de actionari si fata de economia romaneasca. De asemenea, vom continua implicarea noastra in cresterea Victoriabank din Republica Moldova si in consolidarea sistemului bancar din tara vecina.

 

In cei 25 de ani de cand a inceput povestea BT, Banca Transilvania a reinvestit in Romania, in cresterea businessului sau, aproape tot profitul obtinut, reusind astfel sa sustina economia, companiile, antreprenorii si visele romanilor. Doar in ultimii 10 ani BT a creditat aproape 75.000 de companii, care la randul lor sustin 1,3 milioane de angajati si familiile lor. De asemenea, tot in ultimii 10 ani Banca Transilvania a platit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei si a investit peste 1,1 miliarde lei in dezvoltarea activitatii.  

 

BT este unul dintre cei mai activi sustinatori ai proiectelor sociale si educationale, cu o medie de 23 milioane de lei investiti anual in sport, comunitati si educatie. Suntem suporterul numarul 1 al baschetului romanesc si partenerii numarului 1 mondial in tenis, Simona Halep. Sustinem anual peste 1.000 de proiecte de implicare si responsabilitate sociala. La randul ei, Bancpost a fost prima banca din Romania privatizata integral si un jucator activ in comunitate. Banca Transilvania va continua aceasta directie si isi asuma responsabilitatea ca principal sustinator al dezvoltarii economiei, al companiilor si al oamenilor prin acordarea de finantari si contributia la realizarea unor planuri individuale. 

 

Prioritatile noastre se vor indrepta si de acum incolo spre inovatie si tehnologie, pentru a simplifica si eficientiza relatia clientilor cu BT.

 

Multumim clientilor nostri ca sunt si au fost alaturi de noi inclusiv pe parcursul acestei integrari. Ii asiguram ca lucreaza cu o banca antreprenoriala, pentru care experienta pozitiva oferita este pe primul plan.  

 

De asemenea, multumim celor care au contribuit la succesul acestei achizitii, integrari si fuziuni: echipele BT si Bancpost, autoritati, consultanti si avocati. Cu totii au facut posibil acest moment istoric pentru Banca Transilvania si pentru sistemul bancar romanesc.  

 

Banca Transilvania are CURAJ. Povestea BT merge mai departe”.

 

Horia Ciorcila                                                                        Ömer Tetik 

Presedinte, Consiliul de Administratie                      Director General

Integrarea Bancpost in Banca Transilvania a intrat in linie dreapta

Integrarea Bancpost in Banca Transilvania, inceputa in aprilie a.c., a intrat in linie dreapta, iar fuziunea celor doua banci va avea loc in 31 decembrie a.c.

 

Planul ambitios de integrare pe parcursul a doar 9 luni, stabilit de BT odata cu achizitionarea Bancpost de la Eurobank Group, a avut la baza experienta intr-un proiect similar, cand Banca Transilvania a integrat cu succes Volksbank Romania, in 2015.

 

Pilonii si principiile integrarii Bancpost - BT:

 

  • Echipa mixta BT - Bancpost:

- Implicarea echipelor ambelor banci in activitati specifice integrarii, pe langa cele comerciale si colaborarii cu clientii.

- Formarea unei echipe de integrare, cu responsabilitati directe in acest program, care a cuprins aproape 100 de persoane: sponsori, leads, co-leads, ambasadori si consultanti externi.

 

  • Organizare:

- Derularea a 30 de proiecte pe domenii-cheie pentru cunoasterea activitatii, echipei, ofertei comerciale, clientilor si culturii organizationale a Bancpost, schimbul de know-how si de experienta facandu-se in functie de acestea;

- Derularea tuturor etapelor integrarii conform planului.

 

  • Clientii Bancpost:

- Facilitatea de a folosi cardurile de debit Bancpost inclusiv la bancomatele BT avand aceleasi comisioane la ridicarea de numerar pe care le au la ATM-urile Bancpost. Din iunie si pana in prezent au fost realizate aproximativ 600.000 de tranzactii cu carduri Bancpost la bancomatele BT, ceea ce inseamna peste 3.000 de tranzactii/zi;

- Lansarea campaniei de conversie a creditelor in franci elvetieni pentru 2.300 de clienti Bancpost eligibili;

- Organizarea distribuirii, incepand cu octombrie a.c., a 440.000 de carduri BT pentru clientii Bancpost, prin intermediul celor doua banci si prin curierat;

- Participarea reprezentantilor celor doua banci la peste 500 de intalniri cu clientii Corporate ai Bancpost;

- Organizarea, de catre echipa BT – Bancpost, a circa 4.700 de intalniri cu institutiile cu care Bancpost avea conventii de salarii, respectiv cu comerciantii care aveau POS-uri Bancpost;

- Analizarea tuturor produselor si serviciilor Bancpost, in vederea pregatirii ofertei BT corespondente;

- Lansarea Ofertei de bun venit la BT pentru cei peste 700.000 de clienti Bancpost, dintre care 135.000 sunt clienti comuni ai celor doua banci;

- Comunicare pe toate canalele cu clientii Bancpost, inclusiv lansarea unui microsite cu informatii despre Oferta de bun venit la BT, produse si servicii corespondente, calendar migrare si generator de IBAN;

-  Organizarea echipelor Call Center BT si Bancpost pentru asigurarea disponibilitatii de 24h din 24 pentru clienti.

  • Business as usual pentru clientii BT: Banca Transilvania a continuat pe perioada integrarii Bancpost sa aiba numeroase lansari de produse, servicii, campanii si facilitati pentru clientii sai, precum si sa sustina populatia si companiile prin finantari. Obiectivele sale principale pentru aceasta perioada s-au concretizat in continuarea cresterii organice, respectiv oferirea de experiente pozitive celor 2,5 milioane de clienti BT, pentru ca acestia sa nu simta etapa de integrare Bancpost.
  • Eficientizarea costurilor si activitatii Bancpost:

- Actiuni de fluidizare a rambursarii creditelor de catre clientii Bancpost;

- Optimizarea retelei de unitati, bancomate si POS-uri.

  • Pregatirea pentru migrarea datelor clientilor Bancpost la BT, de la finalul anului: testele pe partea de IT si operatiuni au fost trecute cu succes.

 

Organizarea etapei de fuziune BT - Bancpost

Programul BT si Bancpost, in contextul fuziunii si al sarbatorilor, are in vedere generarea unui disconfort cat mai mic pentru clientii celor doua banci, in ciuda activitatilor intense legate de integrare. Pentru o parte din echipa BT, perioada de la finalul anului si inceputul lui 2019 va insemna implicarea directa – in Cluj-Napoca si in Bucuresti - in realizarea fuziunii, care va avea loc in 31 decembrie a.c. BT va face publice rezultatele finalizarii fuziunii in 3 ianuarie 2019, de cand activitatea integrata a celor doua banci va continua sub un singur brand, Banca Transilvania.

 

 

BT Leasing si ERB Leasing au fuzionat in octombrie, BT Direct si ERB Retail Services vor deveni aceeasi companie in 2019

Pe langa Bancpost, Banca Transilvania a achizitionat de la Eurobank Group, in aprilie a.c., companiile ERB Leasing si ERB Retail Services, deruland si in cazul acestora programe de integrare. BT Leasing si ERB Leasing au fuzionat in octombrie a.c., iar in ceea ce priveste institutiile nebancare destinate acordarii creditelor de consum, ERB Retail Services si BT Direct, integrarea este in desfasurare, urmand sa devina aceeasi companie in prima parte a anului 2019.

Call Center: 0800 800 881 sau 0264 30 80 50
btbancpost@btrl.ro