Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

App Store

Call Center

1
MIN
TIMP DE AȘTEPTARE
0
CLIENȚI
ÎN CONVORBIRE
0
CLIENȚI
ÎN AȘTEPTARE
0264 308 028 sau *8028 Numărul e disponibil din orice rețea națională.
0264 303 003 Linie directă pentru toți românii care sunt plecați din țară, inclusiv asistență în limba engleză.

Ai încercat NeoBT?

Noul online banking Banca Transilvania, care va înlocui foarte curând actuala platformă.

Din NeoBT, ai acces online la conturile tale și poți face toate operațiunile pe care le faci acum din BT24. În plus, beneficiezi de funcționalități suplimentare.

Esti la cateva acte distanta

eInapoi

Extras CF, releveu sau ante-contract sunt acele acte de care ai auzi prea puțin sau deloc? Însă, cu puțin ajutor și multă atenție, suntem siguri că te vei descurca.

Așa că hai să vedem de ce trebuie să ții cont atunci când vrei să îți iei un credit, structurat și cu liniuță de la capăt, așa cum îi stă bine unei bănci care vorbește despre credite:

Cont deschis la BT

Dacă nu ai, nu e nicio problemă, îți deschidem unul cât ai zice "vreau un cont", avantajul fiind că, dacă îți încasezi venitul la BT, ai costuri preferențiale la dobândă. În plus, în această situație, rata ți se reține automat din cont, fără niciun efort. Poți deschide un cont venind la noi sau online aici.

 

Act de identitate

 

Ante-contract în formă autentică (legalizat de un notar)

Pentru a-ți arăta interesul real pentru locuință si pentru a te asigura de seriozitatea proprietarului, este foarte util să faci un ante-contract notarial și să-i achiți un avans. Valoarea acestuia poate depinde de prețul locuinței și este în jur de 20%, putând fi plătit: printr-o depunere în bancă, urmând să-i virăm împreună cu creditul, după aprobare, direct către vânzător, menționându-se acest aspect în ante-contractul de vânzare–cumpărare, direct către vânzător, în fața notarului, în momentul semnării contractului de vânzare-cumpărare și a ipotecii.

Ante-contractul trebuie făcut la un notar public și îți recomandăm un termen de 45 până la 60 zile pentru acesta. Nu uita de taxele notariale, care pot fi suportate de una dintre părți sau de ambele. Stabilește împreună cu vânzătorul cum veți proceda.

Și încă ceva foarte important: în cazul în care tranzacția nu se mai poate încheia din vina vânzătorului, conform acestui ante-contract vei primi de la acesta dublul sumei plătite ca avans, iar dacă se anulează tranzacția din vina ta, pierzi avansul oferit conform aceluiași ante-contract.

 

Extras CF de informare

Acesta se poate obține și în fomat electronic de pe site-ul ANCPI. Trebuie doar să știi minimum unul din următoarele: număr de carte funciară, număr cadastru, număr topografic sau identificatorul electronic. E bine să știi că acesta din urmă se poate obține dintr-un extras de carte funciară mai vechi. În mod normal, durează 2 zile, dar plătind o taxă de urgență îl poți avea în aceeași zi. Extrasul CF trebuie să fie liber de sarcini, adică fără ipoteci, astfel neexistând interdicții de nici un fel asupra imobilului. În cazul în care există interdicții, de exemplu, ipoteci în favoarea altor bănci, este necesar un acord de înstrăinare din partea creditorului.  Acest extras trebuie să nu fie mai vechi de 15 zile în momentul realizării tranzacției.

Ți se pare complicat? Să știi că te putem ajuta să obții extrasul. Trebuie doar să ne spui asta.

 

Certificat de performanta energetica

Acesta este un document care face parte, de obicei, din documentatia cadastrala. In situatia in care nu exista, trebuie sa contactezi un topograf care va veni la apartament in vederea efectuarii masuratorilor si a intocmirii documentului. Daca ai nevoie, iti punem la dispozitie o lista cu topografi in sucursala noastra. Mai adaugam doar ca trebuie sa tii cont ca dureaza cateva zile pana obtii schita apartamentului.

 

Releveul sau schița apartamentului

Dacă există și nu este mai vechi de 10 ani, este în regulă. Dar dacă vânzătorul nu îl are sau este mai vechi de 10 ani, este necesar să întocmești unul. Noi te putem ajuta oferindu-ți lista auditorilor energetici. O găsești aici.
Auditorul întocmește acest certificat în baza vizitei la apartament, a documentelor de proprietate și a releveului. Durează câteva zile.
E important să știi că, dacă certificatul are categoria A, adică este un imobil construit după anul 2000, poți opta pentru creditul imobiliar verde, ceea ce înseamnă un discount la dobândă de până la 0.5%.

 

Acordul ANAF

Este un formular prin care se consultă la ANAF veniturile tale, exclusiv salariile și pensiile. Acest lucru ne ajută să știm exact veniturile tale încasate în vederea analizei financiare. Pentru acordarea creditului vom lua în calcul venitul obținut în ultimele 3 luni. Asta înseamnă că este necesar să ai o vechime de minimum 3 luni la actualul angajator cu un contract de muncă pe termen nedeterminat. Acest acord se oferă și se semnează la noi, nu este nevoie să mergi la ANAF.

 

Acordul Biroului de credit

Este un document pe care ți-l oferim noi, iar în baza lui vom interoga Biroul de credit pentru a afla situația creditelor tale. Trebuie să știi că dacă ai restanțe mai mari de 90 de zile la returnarea creditelor nu vei putea lua credit.