SÜRGŐSSÉGI KORMÁNYRENDELET

A 2009. ÉVI 113. SZ. SÜRGŐSSÉGI KORMÁNYRENDELET ÉS A 2010. ÉVI 50. SZ. SÜRGŐSSÉGI KORMÁNYRENDELET

Tisztelt ügyfelünk,

Tájékoztatjuk, hogy 2009. november 1-jétől hatályba lépett a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló 2009. évi 113. sz. sürgősségi kormányrendelet, amely támogatja az ügyfelek érdekeit, és a román törvénykezésbe is átülteti a 2007/EK irányelv előírásait.

A fenti szabályozások célja:

• a fogyasztók védelme;

• az információk átláthatósága;

• közös jogi keret megteremtése az Európai Gazdasági Térségben (EGT).

Az új törvényes előírások az összes, az EU/EGT tagállamainak pénznemével végzett banki műveletre vonatkoznak, amennyiben mind a kifizető, mind a kedvezményezett bankja egy tagállamban van.

A Transilvania bank pénzügyi szolgáltatásait ezekhez a követelményekhez igazította, ezért a jelenlegi szerződések dokumentációján változtatni kellett. Így az alábbiak kerültek kiegészítésre és módosításra:

Továbbá tájékoztatjuk, hogy 2010. 06. 21-től hatályba lépett a fogyasztói hitelmegállapodásokról szóló 2010. (VI.9.) évi 50. sz. sürgősségi kormányrendelet, amely a román törvénykezésbe is átülteti a 2008/48/EK irányelv előírásait.

Kérjük, tekintsék meg a fent megnevezett iratok frissített verzióit, illetve a magánszemélyeknek nyújtott folyószámla alapú hitelkeretekhez (overdraft) kapcsolódó hitelszerződéseket és a magánszemélyeknek kibocsátott hitelkártyák hitelszerződéseit az alábbi linkeken vagy bármely Transilvania bank kirendeltségben. Ugyanakkor felhívjuk figyelmét arra, hogy a fent említett szerződések egy példányát a Transilvania Bank bármely fiókjában - ingyenesen - átveheti.

További információkért kérjük, látogassa meg a Transilvania bank egyik kirendeltségét vagy rendelkezésére állunk a contact@bancatransilvania.ro e-mail címen.