Conditii de acordare

Avans, venituri si varsta

  • sa dispui de un teren intravilan aflat in proprietatea ta, teren pe care se va edifica constructia casei Mexi, contravaloarea terenului fiind considerata avans al investitiei (min 20% pentru creditele in lei si 35% pentru creditele in eur)
  • sa ai venituri care au caracter permanent: salarii, pensii, chirii, dividende, diurne, venituri din strainatate (minim un an vechime), PFA-uri, alte venituri recurente
  • sa ai varsta de maxim 65 de ani la sfarsitul perioadei de creditare (mai putin daca ai venituri din pensii unde varsta este de maxim 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare)

Actele de care ai nevoie

  • actul de identitate
  • acord ANAF (il primiti si semnati la sediul nostru)
  • Deviz estimativ de lucrari si grafic de executie
  • Documentele de proprietatea ale terenului si extras CF (exclusiv teren intravilan)

Lista completa a setului de documente necesar iti va fi comunicat intr-o unitate BT, in urma unei discutii cu colegii nostri.


Daca realizezi venituri care, conform legii, nu sunt raportate la ANAF, te invitam sa soliciti in unitatile Bancii Transilvania informatii referitoare la documentatia de venit necesara. Variatia indicelui de referinta, fluctuatia veniturilor proprii, precum si modificarea cursului de schimb valutar pot sa influenteze posibilitatea de a plati ratele la credit sau suma totala de plata.

Intrebari frecvente

Dupa cate zile sunt raportat la Biroul de Credite daca am intarziat cu plata ratei? Daca am fost raportat mai pot lua un credit?

Dacă primești veniturile într-un cont BT, pentru un credit în valoare de 200.000 lei, contractat pe o perioadă de 30 de ani (360 rate lunare) cu dobândă variabilă pe toată perioada de creditare 6,55% ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M la 31.12.2018: 3,30%) + marjă fixă 3.25%, plătești o rată lunară de 1.270,72 lei.

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea lua un credit?

Procedura e simpla, conditiile de acordare sunt minime si documentatia e usor de completat.

Tu doar trebuie sa:

  • ai inregistrate venituri nete, certe, cu caracter permanent (salarii, pensii, chirii, dividende, alte venituri recurente)
  • ai contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata
  • nu ai intarzieri sau restante la plata sumelor datorate in cazul in care ai avut alte produse de creditare

citeste mai mult

Daca sunt in strainatate pot aplica la un credit?

In cazul creditelor garantate cu ipoteca imobiliara, acceptam si veniturile obtinute din contracte de munca derulate in strainatate timp de minimum un an. In aceasta situatie, insa, va fi necesar si un codebitor care sa locuiasca si sa obtina veniturile in Romania. Acesta va fi persoana de contact in caz de neplata.