Pentru tine Credite Credite pentru investitii imobiliare Ghid Accesare Credit Imobiliar - Ipotecar de la BT Esti la cateva acte distanta
Inapoi

Extras CF, releveu sau ante-contrac sunt acele acte de care ai auzi prea putin sau deloc? Insa cu putin ajutor si multa atentie, suntem siguri ca te vei descurca.

E bine sa stii ca, documentele cerute sunt influentate de tipul de venit si de modul de dobandire a imobilului care face obiectul tranzactiei (vanzare-cumparare, mostenire si asa mai departe).
Hai sa zicem ca esti interesat de un imobil dobandit prin vanzare-cumparare, iar veniturile tale sunt de natura salariala (raportate la ANAF). In acest caz, vei avea nevoie de urmatoarele:

Cont deschis la BT

Daca nu ai, nu e nicio problema, iti deschidem unul cat ai zice "vreau un cont", avantajul fiind ca, daca iti virezi venitul la BT, ai costuri preferentiale la dobanda. In plus, in aceasta situatie rata ti se retine automat din cont, fara niciun efort. Poti deschide un cont venind la noi sau online aici.

Act de identitate
Ante-contract in forma autentica (legalizat de un notar)

Pentru a-ti arata interesul real pentru locuinta si pentru a te asigura de seriozitatea proprietarului, este foarte util sa faci un ante-contract notarial si sa-i achiti un avans. Valoarea acestuia poate depinde de pretul locuintei si este in jur de 20%, putand fi platit: printr-o depunere in banca, urmand sa-i viram impreuna cu creditul, dupa aprobare, direct catre vanzator, mentionandu-se acest aspect in ante-contractul de vanzare–cumparare, direct catre vanzator, in fata notarului, in momentul semnarii contractului de vanzare-cumparare si a ipotecii.

Ante-contractul trebuie facut la un notar public si iti recomandam un termen de 45 pana la 60 zile pentru acesta. Nu uita de taxele notariale, care pot fi suportate de una dintre parti sau de ambele. Stabileste impreuna cu vanzatorul cum veti proceda.

Si inca ceva foarte important: in cazul in care tranzactia nu se mai poate incheia din vina vanzatorului, conform acestui ante-contract vei primi de la acesta dublul sumei platite ca avans, iar daca se anuleaza tranzactia din vina ta, pierzi avansul oferit conform aceluiasi ante-contract.

Extras CF de informare

Acesta se poate obtine si in fomat electronic de pe site-ul ANCPI. Trebuie doar sa stii minimum unul din urmatoarele: numar de carte funciara, numar cadastru, numar topografic sau identificatorul electronic. E bine sa stii ca acesta din urma se poate obtine dintr-un extras de carte funciara mai vechi. In mod normal, dureaza 2 zile, dar platind o taxa de urgenta il poti avea in aceeasi zi. Extrasul CF trebuie sa fie liber de sarcini, adica fara ipoteci, astfel neexistand interdictii de nici un fel asupra imobilului. In cazul in care exista interdictii, de exemplu ipoteci in favoarea altor banci, este necesar un acord de instrainare din partea creditorului.
Acest extras trebuie sa fie nu mai vechi de 15 zile in mometul realizarii tranzactiei.

Ti se pare complicat? Sa stii ca te putem ajuta sa obtii extrasul. Trebuie doar sa ne spui asta.

Certificat de performanta energetica

Daca exista si nu este mai vechi de 10 ani, nu este nevoie de un altul. Dar daca vanzatorul nu il are este necesar sa intocmesti unul. Noi te putem ajuta oferindu-ti lista auditorilor energetici. O gasesti aici.
Auditorul intocmeste acest certificat in baza vizitei la apartament, a documentelor de proprietate si a releveului. Dureaza cateva zile.
E important sa stii ca, daca certificatul are categoria A, adica este un imobil construit dupa anul 2.000, poti opta pentru creditul imobiliar verde ceea ce inseamna un discount la dobanda de pana la 0.5%.

Releveul sau schita apartamentului

Acesta este un document care face parte, de obicei, din documentatia cadastrala. In situatia in care nu exista, trebuie sa contactezi un topograf care va veni la apartament in vederea efectuarii masuratorilor si a intocmirii documentului. Daca ai nevoie, iti punem la dispozitie o lista cu topografi in sucursala noastra. Mai adaugam doar ca trebuie sa tii cont ca dureaza cateva zile pana obtii schita apartamentului.

Acordul ANAF

Este un formular prin care se consulta la ANAF veniturile tale, exclusiv salariile si pensiile. Acest lucru ne ajuta sa stim exact veniturile tale incasate in vederea analizei financiare. Pentru acordarea creditului vom lua in calcul venitul obtinut in ultimele 3 luni. Asta inseamna ca este necesar sa ai o vechime de minimum 3 luni la actualul angajator cu un contract de munca pe termen nedeterminat. Acest acord se ofera si se semneaza la noi, nu este nevoie sa mergi la ANAF.

Acordul Biroului de credit

Este un document pe care ti-l oferim noi, iar in baza lui vom interoga Biroul de credit pentru a afla situatia creditelor tale. Trebuie sa stii ca daca ai restante mai mari de 90 de zile la returnarea creditelor nu vei putea lua credit.