Despre calatorii si experiente autohtone, cu Alexandra si Razvan Marcu
00:00:00

Ti-ai pregatit castile? 🎧 Am revenit cu un nou episod din podcast-ul BT cu Andi Moisescu. 

Astazi ii avem ca invitati pe Alexandra si Razvan Marcu, doi calatori autohtoni care au creat impreuna un proiect de suflet. Cuprinde imagini surprinse de propriul obiectiv si experiente traite chiar de ei, blog-ul Romanian Romance vrea sa inspire si sa puna in evidenta locurile din Romania care chiar merita vazute.

La primul lor podcast, Alexandra si Razvan ne spun totul despre cum s-au cunoscut si cum au ajuns sa isi puna impreuna energiile creative in proiectul-colectie care ii leaga.

Am subliniat cateva idei din podcast, dar crede-ne pe cuvant, chiar merita sa il asculti pe tot . 😊

Idei din acest episod:

  • Proiectul Romanian Romance are un “principiu de baza foarte sanatos” și decurge in mod organic, bazându-se pe alegerile personale ale fondatorilor. “Noi ne alegem locatiile, noi ne rezervam, fara sa anuntam cine suntem. O facem pur si simplu din pasiune si mai mult, din respect pentru ceea ce realizeaza oamenii acestia”
  • Atunci când aleg locurile pe care le vizitează, Alexandra și Răzvan caută povestea din spatele lor.“E vorba de feeling-ul, de emotia pe care o gasesti acolo si in fiecare loc e diferita.”
  • Trendurile pe care le-au observat sunt legate de reintoarcerea la radacini. “Familiile nobiliare care se intorc in tara si isi recapata proprietatile si incep sa construiasca, corporatisi tineri din marile orase care se reintorc la sat, unde incep sa cumpere proprietati si sa-si construiasca case, pratic incepandu-si de la zero viata, familii care isi creaza o afacere de familie si isi construiesc o poveste.”
  • Romania se diferentiaza  prin locurile autohtone pe care inca le pastreaza. “Strainii apreciaza mai mult astfel de locuri decat noi, deoarece ei nu mai au asa ceva.”
  • Schimbarea in bine care se intampla in comunitati datorita turismului local e evidenta pentru Alexandra si Razvan. “Sunt foarte multe exemple de bune practici, exemple de gazde care se implica in comunitate, in educatia copiilor, in reconstruirea bisericilor fortificate.”

Shownotes:

01:01 Cum a inceput colaborarea Romanian Romance?

05:31 Care au fost primele locuri care v-au intrat la suflet.

09:20 Trenduri in dezvoltarea turismului romanesc

14:01 Perceptia romanilor despre turism

23:02 Planuri de viitor