Despre curajul de a visa cat mai indraznet, cu Stefan Lucian, fondatorul Global Records
00:00:00

Bun venit la BT Talks, podcast-ul Bancii Transilvania. Speram ca ti-ai pregatit castile 🎧 pentru ca urmeaza un podcast foarte interesant. Alaturi de Andi Moisescu avem un adevarat vizionar, pe Stefan Lucian.  

La putin peste 30 de ani, Stefan si-a construit unul dintre cele mai importante nume din industria de entertainment de la noi. A inceput Global Records alaturi de INNA in 2008, iar in prezent conduce o adevarata platforma care cuprinde, pe langa casa de discuri, o agentie de impresariat si o agentie de marketing. 

Indiferent ca e vorba despre muzica sau continut, printre artistii si influencerii lor gasim nume ca INNA, Antonia, The Motans sau Selly.

In ultimii ani, Global Records a avut constant 7-8 piese la radio in top 10. Lanseaza mai mult de 200 de melodii anual, la care lucreaza peste 50 de autori si producatori in 13 studio-uri. 

Avem aici si cateva din cuvintele lui Lucian, dar mai bine dai play. Merita 😊

  • Stefan gandeste BIG inca din copilarie: „De cand eram mic, de la 7-8 ani vedeam lucrurile foarte mare. De exemplu, daca eram cu prietenii mei si spuneam << Ce masina iti doresti? >>, unul spunea Aro, altul Dacia, eu mereu imi doream Ferrari. Mintea mea mergea asa: daca pot sa aleg ce masina imi doresc si nu am nicio presiune in a alege orice masina de pe lumea asta, de ce sa spun Dacia cand pot sa spun Ferrari. De ce sa nu visez mare?”

  • „Este un drum mai lung decat te astepti la 20 de ani. La 20 de ani iti doresti ca pana la 30 sa fii locul intai la orice iti propui. De multe ori poate se si intampla. Dar daca vorbim statistic, rabdarea este foarte importanta in a trai sanatos. Ai nevoie de timp pentru a reusi lucruri mari.”

  • „In muzica, cea mai importanta e muzica. Este o chestie stupid de simpla, dar multi nu isi dau seama. Multi artisti spun ca nu au manager sau PR, dar trebuie sa te gandesti tot timpul cum faci rost de o piesa prin care poti sa te lansezi. Cu o piesa foarte buna, celelalte aspecte pot fi mai slabe si tot va functiona.”

  • Stefan si-a propus sa fie unul dintre cei mai buni oameni din industria muzicala. Pentru asta si-a dat seama ca trebuie sa ajunga in Los Angeles, acolo unde sunt cei mai mari producatori si compozitori din lume. „Ca sa poti să fii cel mai tare in muzica, ai nevoie sa ai acces la cea mai buna muzica.” In urmatorii ani a facut piese cu diversi artisti precum J Balvin, Daddy Yankee, Flo Rida si multi, multi altii.

  • Dupa ce s-a intors in Romania si a analizat piata, a avut o crestere rapida. A aplicat cele invatate astfel incat, fara mari eforturi a depasit concurenta. „In jumatate de an aveam 6 locuri intai in tara, cu artisti ca Nicoleta Nuca, INNA, Carla's Dreams, Delia.” 

 

Shownotes:

05:24 Cum a inceput povestea Global

17:12 Mindset-ul THINK BIG

21:50 Experienta din America

28:23 Viziunea Global

34:20 Implicarea in industria de film

38:42 Whats next?

Ca sa ajungi sa ai noroc trebuie sa te pozitionezi pe langa el.

- Stefan Lucian -