Despre vlogging și crearea de conținut în România, cu Selly
00:00:00

Azi la BT Talks, podcastul Băncii Transilvania, îi spunem bun venit lui Andrei Șelaru aka Selly - cel mai urmărit vlogger din România, cu aproape 3 milioane de subscribers pe canalul său de YouTube.

Alături de Andi Moisescu, gazda noastră, vorbesc despre vlogging, un nou val de celebritate, influenceri și școala online.

Chiar dacă are puțin peste 19 ani, Selly este considerat un model pentru generația nouă. Când nu face vlogging, cântă alături de 5Gang sau joacă în filme. Pregătește-ți căștile și dă play. 🎧 Merită.  

Snapshot-uri din acest episod:

  • Deși pare că totul vine natural pentru Selly, este vorba de un efort constant. Clipurile „de impact nu se întâmplă întotdeauna”. Din 10 clipuri obișnuite, poate doar unul reușește să capteze public nou. În clipurile bune este vorba de timing și sesizarea unei oportunități.

  • Pasiunea lui Selly e de a crea content video, de a spune povești și de a face oamenii să râdă. „Iubesc procesul în ceea ce fac, nu atât de mult rezultatul final [...] Muzica este o pasiune, o distracție care s-a întâmplat să funcționeze.”  

  • În ceea ce privește celebritatea, este fascinat de puterea de influență și faptul că vocea lui poate să ajungă la milioane de oameni. „Aș vrea să evoluez spre a spune povești cât mai ample, spre a construi narative cât mai cool [...] prin ce fac eu e posibil să fac niște mentalități să se schimbe."

  • În industria de entertainment, Selly crede că este important să rămâi stăpân pe idei și să fii autentic. „Trebuie să fii foarte relaxat ca să poți să treci testul timpului. Se pune foarte multă presiune pe tine. Cu timpul, am început să ignor presiunea, să fiu relaxat și să mă gândesc la ce vreau eu să spun.”

  • Fiind un influencer, consideră că sunt doar 2 moduri prin care poți face o reclamă bună: 1. Modul direct, asumat prin care ești transparent și sincer sau 2. Să construiești o narativă subtilă care să ducă spre produs în mod natural. 

  • Unul dintre scopurile lui Selly de anul acesta este de a schimba în bine învățământul din România.

 

Show notes:

01:31 Vlogging, muzică și film

05:32 Jurnalismul

11:23 Un nou val de celebritate

25:38 Influencerii și publicitatea

30:50 Școala online

Mereu am încercat să las ceva bun în urmă. Pe lângă divertismentul pe care îl fac, am avut și câteva sfaturi de viață pentru cei care mă urmăresc.

- Selly -